Beatrice ja Zen muuttivat Niemenmäelle

Kiitos jakamisesta!

Haimme viime viikonloppuna Kangasalalta kaksi aivan ihanaa 3 kk ikäistä pientä angorakania, valkoisen Beatricen ja ruskean Zenin. Beatricen äiti on valtavan kokoinen hyvää villaa tuottava valkoinen norjalainen angora. Beatrice ja Zen vähän ujostelivat aluksi, mutta nyt jo uskaltautuvat tulemaan lähelle kun heidän kopillaan käy. Voi vain kuvitella mitä he miettivät kun pitkän ajomatkan jälkeen joutuvat paikkaan, jossa kaikuu kukkojen kiljahdukset, kanojen motkotus ja lampaiden määkinä. He kun tulivat kanilasta, jossa ei kuulunut mitään erikoisia ääniä. Meillä on nyt sitten tiedossa hyvälaatuista angoravillaa kolmessa eri värissä, koska angoraherramme Eero ja Esa ovat siniharmaita. Eeron ja Esan turkit ovatkin kohta leikattavissa ekan kerran, villa on uskomattoman pehmeää ja niin hyväntuoksuista että.

Muille eläimillemme kuuluu hyvää, luullakseni. Ainakin he elelevät ihan tyytyväisinä. Mitä nyt lampaat välillä huutelevat. Lampaat kuitenkin enemmänkin huutelevat ahneuttaan, kuin nälkäänsä. Heillä nimittäin kyllä on aina ruokaa saatavilla, mutta ovat kehvelit opetettu saamaan välillä herkkuja. Näin sitten vaikka vanhaa ruokaa olisikin pöydässä, vilahdus uudesta eväästä aiheuttaa valtavan tunnekuohun, joka purkautuu kovina kiljahteluina… Kun tilanne rauhoittuu, voidaan taas jatkaa elämää vuoroin syöden ja lepäillen. .. ja rapsutusta kerjäten.. Eilen aloitimme lampaille vitamiinikuurit, joita toistetaan kolmen viikon sykleissä. Karitsat vähän ihmettelivät mitä ihmeen papanoita heille tarjotaan, mutta aikuiset olivat kovin innoissaan. Eiköhän nuo karitsatkin vielä papanoista innostu…

Jore- kissa on majaillut pääosin kanilassa kaksi päivää. Hän vahtii ikkunalaudalla istuskellen silmä kovana suurhopearouva Ullan seitsemää lasta. Pikkuset ovat kaksiviikkoisia, ovat eilen aloittaneet elämän pesän ulkopuolella.  Poikasten isä on wienerherra Sulo. Nuoresta pojanklopista on kehkeytynyt komea herra, Sulolla on kokoa ja näköä, ei ole mikään turha poika. Mikä ihaninta, komeuden lisäksi Sulo on hyväluontoinen. Suurhopearouva Iriksen lapset alkavat olla jo isoja, samoin Leenun Pippuri. Poikaset tulevat ensi viikolla 3 kk. Olen saanut valtavan määrän uusia ideoita kanien kasvatukseen lähiaikoina. Arvelen, että hankimme lisää kaneja ensi vuonna. Kanit ovat aivan ihania, aina tyytyväisiä, kilttejä ja persoonallisia kavereita. Heidän kasvattimisensa on mielenkiintoista ja haasteellista.

Kanoilla pyyhkii myös hyvin. He elelevät sopuisasti huoneissaan. Munia on alkanut tulemaan jo mukavalla tahdilla, nuoret kanatytötkin alkavat hiljalleen munimaan. Kanarouva Valpuri haluaa tulla aamuisin pienelle kierrokselle navettaan. Hän tunkee väkisin syliin avatessani kanojen huoneen oven. Sitten me teemme pienen kierroksen navetassa. Kierroksen aikana Valpuri tarkastaa pää kenossa, että kaikki on niin kuin pitää. On uskomattoman hauskaa seurata Valpurin uteliasta kurkistelua. Tuntuu, että se pikkuinen kana oikein hyrisee innosta päästessään kyttäysreissulleen.

Joulu alkaa lähestyä ja on aika laittaa eläimillekin joulua. Jouni hakikin jo eilen kaneille puun oksia järsittäväksi. Loppuviikosta viemme kuuset kanoille ja lampaille, kanit saavat lisää oksia. Myös joitain ekstraherkkuja on kaikille tiedossa joulun kunniaksi. Me Niemenmäen konkkaronkka toivotamme kaikille sivujemme seuraajille rauhaisaa Joulun odotusta.

Beatrice ja Zen muuttivat Niemenmäelle
Siirry sivun alkuun
shares