Eero ja Esa muuttivat Niemenmäelle

Kiitos jakamisesta!

 

 

Haimme eilen kauan odotetut kahdeksan viikon ikäiset angorakanipojat Eeron ja Esan. He asuvat nyt jonkun aikaa sisällä ennen kanilaan muuttoa, koska heiltä on juuri leikattu turkki ensimmäisen kerran. Pienen arastelun jälkeen pojat alkoivat touhuta kovin. Kissat Alfred ja Jore halusivat heti tutustua uusiin veljiinsä. Alfred meni makailemaan Eeron ja Esan häkkiin ja Jore kuikuili häkin päällä. Liikettä oli ja se aiheutti pienen purusotkun keittiön lattialle. Vaihdoinkin tänään purut pieneen poppanaan ja laitoin herroille muovisen wc:n, katsotaan toimiiko se…

Lampaat keritään ensi viikon alkuun mennessä ja suurimalla osalla on edessä navettaan muutto. Osa heistä menee pakkaseen odottelemaan ruokapöytään pääsyä. On mukava olla omavarainen lihojen suhteen. Tiedämme tarkalleen mitä lihaa syömme, miten eläin on elänyt sekä miten sitä on ruokittu ja hoidettu. Lampaat ovat olleet tänä syksynä kovia määkijöitä, aina kun vain sanko vilahtaa, huuto alkaa. Se ei aina ole mukavaa, joten emäntäkin on vähän määkinyt…..

Kaneille kuuluu hyvää, uskoisin. Ainakin he ovat hyvin iloisia ja seurallisia heidän luokseen mennessä. He ovat nyt olleet jo jonkin aikaa sisällä uusissa kodeissaan kanilassa. Iriksen ja Leenun poikaset ovat pullukoita. Ne kipittelevät pitkin kovasti, opettelevat syömään jo omenaa, porkkanaa, kiinankaalia, heinää ja riistaelo-kaurasekoitusta. Olen ottanut heistä joitakin kuvia, mutta joka kuvassa on liikettä niin, ettei niitä voi julkisesti esitellä.

Kanat ovat vielä päivisin ulkoilemassa, mutta heilläkin on lähiaikoina talvikoteihin siirtyminen. Kanoilla on kaksi huonetta sisällä ja kolmas on valistumassa. Tähän saakka he ovat sulloutuneet yhteen huoneeseen, kun käyvät sisällä vain nukkumassa. Talveksi kuitenkin pitää tehdä vähän jakoa kuka menee mihinkin huoneeseen, jotta kaikilla on tilaa olla. Jako voi tuottaa hetkellistä hämmennystä enemmänkin. Onneksi kaikki tulevat toimeen keskenään, ettei ole mitään riitarajoitteita porukoita jakaessa. Työapulaisestani kukkopoika Elviksestä on muuten tullut mies, hän vokotteli tänään perheenäiti Justiinaa kovasti. Justiina kuitenkin antoi kylmästi rukkaset kosijalle ja jatkoi ylväästi niskojaan nakellen matkaa kymmenen lapsensa kanssa. Kanojen elämää olisi kiva seurata enemmänkin, heillä nimittäin sattuu ja tapahtuu aina kun heitä näkyy.

Niin, ja kissa Alfred oli pari päivää kipeänä. Hän vain makoili yhden kokonaisen päivän, kävi kyllä syömässä ja juomassa sekä ainakin pissillä. Toisena päivänä hän kävi jo vähän ulkona ja nyt tänään hän on onneksi taas ihan kunnossa. Emme koskaan saa tietää mikä häntä vaivasi. Ehkä hän oli satuttanut itsensä jossain tai syönyt huonon hiiren.

Eero ja Esa muuttivat Niemenmäelle
Siirry sivun alkuun
shares