Elokuun kuulumisia

Kiitos jakamisesta!

Elokuukin mennä vilahti. Kyllä on mukava kun saatiin välillä sadetta. Jostain kumman syystä sade on karttanut erityisesti meitä. Sadepilvet ovat purjehtineet joka suunnasta ohi… Eläimet ovat olleet silminnähden tyytyväisiä pikkusiin sateisiin. Kanat ovat köpötelleet sateessa, samoin kissat. Kummankin porukan olen kyllä tottunut karttavan sadetta. Voikukka, kanien suuri herkku, on nyt sitten näin loppukesästä alkanut kasvaa. Parempi myöhään kun ei milloinkaan…

Olemme saaneet omenoita ja muita herkkuja taas, kiitos eläintemme ystäville. Olen alkanut muokkaamaan itse kanin taljat vanhan saamelaisohjeen mukaisesti, niitä on nyt tulollaan. Uusi karstamylly on käytössä, talveksi on puuhaa kun karstattua villaa on levytolkulla.

Kissat ovat jo välillä yötä kotona, silloin kun on sateinen tai viileämpi yö. Kukkopojat ovat kissaherrojen mielestä sopivia leikkikavereita, niitä pitää aina välillä hypyttää mamin kielloista huolimatta. Kukkopojat eivät ole ihan samalla aaltopituudella kissojen leikin kanssa. Onneksi kuitenkaan ei ketään ole sattunut leikeissä. Kukkopoikia on tänä kesänä kahdeksan, kanasia kolme. Kananuoriso on hauskan näköinen  porukka kun viipottavat pitkin pihaa touhuamassa. Pikkukukot Vanni ja Kaarlo törähtelevät jo kovasti. :)

Myytävistä kaneista on suurin osa myyty, joitakin on vielä kaupan. Jos eivät mene kaupaksi, meillä on koti heille. Lampaita on myös ollut myynnissä, mutta heilläkin on koti meillä. Näyttää siltä, ettei hyväsukuiset normihintaiset lampaat mene kaupaksi kun risteytyslampaita saa puoli-ilmaiseksi. Tulevaisuudessa arvelen, että kasvatamme myyntiin vain angorakaneja, muut eläimet ovat lemmikkinä sekä tietty turvaamme eläinten kasvatuksella lihaomavaraisuuden.

Meillä on omien lampaiden taljoja ja heidän turkista kehrättyä villalankaa myynnissä, laitan kuvia taljoista kokoineen ja hintoineen lähiaikoina nettisivulle sekä Facebookiin. Myös mytäviä eläimiä voit kysellä anja@niemenmaki.fi. Kodinhoitopalvelut ovat tauolla ainakin syyskuun lopulle.

Elokuun kuulumisia
Siirry sivun alkuun
shares