Elokuun kuulumisia

Kiitos jakamisesta!

Ilmat ovat olleet kauniit ja suotuisat Niemenmäen karva- ja höyhenseurakunnalle. Tosin heinä ei ole kasvanut täysillä kuivuuden vuoksi, mutta kuivaheinää on senkin edestä. Lampailla on ollut koko ajan laitumilla syötävää ja kanit ovat saaneet joka päivä mukavan kasan vihreää pikku nöpöneniensä alle. Nälkää ei siis mäellä ole nähnyt kukaan. Omenoita olemme saaneet paljon, niistä nauttivat kaikki asukkimme. Jotkut kaneista odottavat vain omenaa, vihreä ei ole niin tärkeää.

Kissaherrat Alfred ja Jore saavat säännöllisesti postia länsirannikon ystäviltään Elliltä, Taavilta, Jannulta ja Einolta. Kirjeet tuoksuvat kissamaisen hyviltä. Hiirijahti on sujunut hyvin. Alfred tykkää ottaa päivänokoset navetan vintillä, Jore taas lantalassa. Usein pojat makoilevat meidän pedillä kylkikyljessä iltapäiväunilla.

Kanat ovat saaneet olla joka päivä aamusta puoleenpäivään-iltapäivään pihalla puuhailemassa aamutöideni ajan. Justiinalla on toiset tiput tänä kesänä (hän varasti Alicelta munat ja Ritvalta kaksi tipua). Kanamaailman aivoituksia ei aina ymmärrä, mutta tärkeintä on, että tipuilla on hyvä olla ja äiti huolehtii heidän hyvinvoinnistaan. Ricky ja Martin sekä Kerttu ja Kirppu ovat kovia touhuamaan ja tarkastelevat maailmaa uteliaina, mutta valppaina.

Angorakanit ovat taas keritty ja villaa tuli mukavasti. Kämpät on siivottu katosta lattiaan talvea varten. Kanilassa on tekeillä sukupolvenvaihdos. Vanhoista rouvista en vielä kykene luopumaan, mutta uutta sukupolvea on valittu sukuja jatkamaan. Kanien määrä vähenee talveksi hyvin pieneen, samoin muu eläinkunta.

Eläintilojen kalkitseminen on vaiheessa, tuntuu, että joka päivä on joku tekosyy tai oikea syy lykätä sitä. On kuitenkin pakko kiristää tahtia, kohta lampaat tulevat sisätiloihin, silloin on kaiken oltava valmiina.

Odottelen kuumeisesti tilaamaani uutta työtilaa. Kangaspuut ovat tilauksessa ja materiaalia on vaikka kuinka. Pää pursuaa ideoita ja odotan kovasti pääseväni käsiksi niihin. Kodinhoitopalvelut ovat nyt sitten mennyttä elämää. Polvivaivat eivät ota laantuakseen, vaikka varaosat olen saanutkin. Näillä mennään.

Mukavaa syksyn alkua kaikille seuraajillemme! :)

Elokuun kuulumisia
Siirry sivun alkuun
shares