Heinäkuun ja elokuun kuulumisia

Kiitos jakamisesta!

Aika on taas kulunut nopeammin kuin minä köpöttelen. Päivät seuraavat toisiaan suht samanlaisina, mutta kuitenkin erilaisina. Eläimet voivat tietääkseni hyvin, ilmat ovat olleet hyvät ja kaikki muutenkin hyvin olosuhteisiin nähden.

Kissaherrat Alfred ja Jore taaplaavat entiseen tapaan mäellä ja hoitavat hyvin hiiritaloutta. Aamuisin he tykkäävät tulla kanssani lampaiden luokse. Pikkupässit ovat myös ihastuneet heihin ja seuraavat heidän puuhiaan silmä kovana.

Myynnissä olevat kanit lähtivät alkukesästä ja viimeiset heinäkuun alussa maailmalle nopealla tahdilla, nyt jäljellä ovat vain emot ja isäkanit. Ilokseni olen saanut kuvia kasvateistamme uusissa kodeissaan, uskon heidän päässeen hyviin ja rakastaviin koteihin. Kiitos siis kuvista ja muista terveisistä. Elokuulla löysin surukseni suurihopeaherra Villen kuolleena kodistaan, ero tuntuu vieläkin ikävältä. Ville oli herrasmies, kiltti ja persoonallinen. Häntä jäivät minun lisäkseni suremaan puolisot ja liuta lapsia. Kaneista vielä, punnitsin heitä tässä kesän aikana. Ville painoi 5,9 kg, mutta wienerrouva Jassu pani paremmaksi, painoa oli 6,2 kg. Aikamoisia järkäleitä siis. :) Kanien asuintiloja on taas hieman muuteltu. Pyrimme saamaan heille mahdollisimman paljon tilaa touhuta.

Kanalassa kevään tipuset ovat jo nuorisoa, iloisia törähdyksiä kaikuu mäellä kukkoherrojen Cisse H:n ja Rickyn huutelujen lisäksi. Heinäntekopäivänä kuoriutunut Heinä- tipu on myös jo melko iso, eikä enää välitä mamin seurasta, vaan viihtyy omassa parvessaan. Se täytyy ilolla mainita, että uudet Mikkelistä tulleet Alholaiset ovat tosi kilttejä. He ottivat kaksi tipua, ihan eri aikaan ja eri kokoisina kuin he itse ovat, porukkaansa. Ketään ei ole kiusattu tai nokittu, vaan porukka hengailee sulassa sovussa keskenään.

Pihan laitumella tämän kesän pikkupässit Peku, Sven, Rille ja Rolle ovat somasti pyöristyneet kesän aikana. Ei kyllä mikään ihme, koska heidän suunsa tekee työtä melkein koko ajan. :) Alhaalla rannassa oma porukka hengailee omassa rauhassaan. Porukkaan tulee vilskettä kun käyn joen rannasta leikkaamassa heinää kaneille. Voi sitä iloa, kun lauma juoksee täysillä mönkkärin perään. :)

Hyvinvointipalvelut ja muut suunnitelmat odottavat uutta tulemistaan. Ystävämme korona suurimpana syynä vaikuttaa tällä hetkellä tilanteeseen. En kuitenkaan ole vielä heittänyt kirvestä kaivoon! :) Mukavaa syksyä kaikille seuraajillemme!

Heinäkuun ja elokuun kuulumisia
Siirry sivun alkuun
shares