Heinäkuun kuulumisia

Kiitos jakamisesta!

Helteinen heinäkuu.. toisaalta ihana kun on lämmintä, mutta toisaalta huh hellettä… Sisätiloissa olevilla kaneilla on ollut suhteellisen hyvä lämpötila kodeissaan, mittarit näyttävät +23 astetta. Kissat, kanat ja lampaat puuhailevat ulkona, heillä näyttää varjopaikat olevan mieluisia. Erityisesti lampaat vähän säälittävät, kuka sitä haluaisi turkki päällä ottaa aurinkoa… Onneksi olemme nyt selvinneet kunnialla helteistä, ei niitä enää ikuisesti ole…

Tässä kohdassa haluan kiittää kaikkia meidän karva- ja höyhenseurakuntaa erilaisilla herkuilla muistaneita. Kyllä mieltä lämmittää sellainen pyyteetön auttamisenhalu. Vielä enemmän ne herkut lämmittävät eläinmaailman herkkusuita, jotka iloisesti maiskuttelevat suitaan nautiskellessaan tuliaisista. :)

Kaneja on muuttanut uusiin koteihin ja kotijärjestelyjä on tehty jonkin verran. Surullinen uutinen on se, että rakas pullea ja komea köllikkäni, kaniherra Pippuri löytyi kuolleena eräänä iltapäivänä kodistaan. Syytä ei tiedetä, hän oli syönyt ja juonut ihan normaalisti, eikä aamulla ollut mitään viitettä mistään vaivoista. Toivottavasti hän ei salaa kärsinyt ja toivottavasti kuolema oli nopea ja kivuton. Toinen rakas kaniherrani Sauli osoitti tällä viikolla olevansa luottamuksen arvoinen. Olin unohtanut hänen koppinsa oven täysin auki aamukäynnillä. Kun tulin iltapäivästä “herkkukierrokselle”, herra kuikuili makuullaan oven edessä, ihan kuin kysyen, että mitä tämä touhu tarkoittaa.. :)

Kissalan herrat ovat olleet ahkerina hiirenpyytäjinä. Alfred hieman sekosi ilmeisesti helteistä. Hän vietti viikon sisällä, ei käynyt yhtään ulkona. Eräänä päivänä tuli kaatosade, joka virkisti Alfredin ennalleen. Joko sade tai feromonihaihdutin tai ne yhdessä tekivät tehtävänsä. Kyllä on mukava kun Affe on taas kuosissa. :)

Kanamaailmassa liikkuu taas nuorisojengi. Johtajana on kukkopoika Vanni, jota luulin ensin kanaksi ja nimesin Fanniksi… :) Kyllä sille asialle muuten on naurettu. :)

Lampaille ei mitään ihmeitä ilmeisesti kuulu. Heillä on ollut harva se päivä Jounin isän viemiä puun oksia nakerrettavana. Kuivaheinää on myös viety heille, kun heinä pellossa kasvaa melko kituliaasti…

Ostin karstakoneen ja sitä olen räplännyt aina kun kerkiän. Kohta on villaa kehrättäväksi ja huovutettavaksi. Olen karstannut vasta vain lampaan villaa, mutta tarkoitus on tehdä sekoitusta angora-lammas. Tulossa on myös koiran karvaa kokeitavaksi. Karstattua villaa tuotan myös myyntiin myöhemmin.

Kodinhoitopalvelut ovat vielä tauolla ainakin syyskuun lopulle. Ei ole toivettakaan päästä vielä hommiin, hyvä kun saan köpöteltyä nämä eläinmaailman asiat kunnialla. Näillä mennään.

Mukavaa loppukesää kaikille!

Ps. Myynnissä olevia eläimiä voit kysyä anja@niemenmaki.fi tai p. 050 3033 990. Jos en vastaa puhelimeen, jätä soittopyyntö vastaajaan.

 

Heinäkuun kuulumisia
Siirry sivun alkuun
shares