Heinäkuun kuulumisia

Kiitos jakamisesta!

Niin se heinäkuukin vilahti ohitse. Ilmat olivat hienot, lämmintä riitti. Ehkä turkki päällä ei aina ollut parhain olla, mutta hyvin jaksoi meidän karva- ja höyhenseurakunta olla.

Kanat ovat nyt vapaana pihalla joka päivä aamuisin vain sen ajan, jonka puuhailen eläinten parissa tai köpöttelen pihatöissä. Yllättävän hyvin he ovat sopeutuneet siihen, ettei vapaus kestä enää iltaan saakka. Ritvalla on kaksi tipua. Jouduin ottamaan pikkuperheen evakkoon eri tilaan, koska Justiina yritti varastaa tipuset Ritvalta. Justiina hautoo nyt kahdeksaa munaa, jotka hän valtasi Alicelta. Kyllä kanamaailman aivoitukset ovat tutkimattomat….

Kissaherrat jatkavat menestyksellistä hiirijahtia. Päivittäin he tuovat näytille uusia ja uusia “leikkikavereita”. Alfred on usein meidän keskellä nukkumassa osan yöstä. Siinä herra makaa kuin Lohtaan rovasti selällään pikkuinen suu vähän auki, tassut kohti kattoa tai ylhäällä pään päällä…. Jorkka käy joskus vieressä, mutta viihtyy enemmän olkkarissa omassa pedissään. Alfred ja Jore muuten auttavat välillä kanojen sisälle johdattelussa. Kissat ja kanat viettävät yhteistä aikaa lantalassa useinkin, ovat siis hyvissä väleissä…

Kanimaailmaan kuuluu tietääkseni hyvää, ainakin he vaikuttavat tyytyväisiltä oloihinsa. Erityisesti jokapäiväinen iltapäiväherkku niitetty tuoreheinä maistuu kovin, samoin kuin kuun lopulla tarjolle tulleet omenat. Kiitos omenoista appivanhemmilleni. Heinän seassa erityisen hyvää näyttää olevan hiirenvirna ja tietty voikukka. Osa tykkää ohdakkeista. Pajua on ollut kaneilla myös tarjolla melkein päivittäin.

Lampaat ovat tänä kesänä saaneet kuivaheinää joka päivä, nyt kun sitä on niin paljon. Aamuisin pässit jonottavat sitä jo, kun talon ovi aukeaa. Jos herrat eivät ole ruokapöydän luona, niin sinne juostaan kovalla vauhdilla. Myös uuhet tulevat heti ruokapaikalle kun kuulevat, että vesihana aukeaa. Vesihanan suhinasta he tietävät, että heille on tulossa jotain.

Sain osan lampaiden villoista pestyä lämpimillä ilmoilla, ne odottavat nyt työstämistä. Etsin kuumeisesti työtilaa, jotta pääsisin tekemään erilaisista materiaaleista tuotteita. Jos tiedät kohtuuhintaisen homevapaan suhteellisen tilavan toimistokontin tai asuntovaunun, laita ihmeessä viestiä sähköpostilomakkeemme kautta.

Mukavaakesän jatkoa kaikille seuraajillemme!

Heinäkuun kuulumisia
Siirry sivun alkuun
shares