Heinäkuun kuulumisia

Kiitos jakamisesta!

Aika kuluu niin vauhdilla, että heinäkuun kuulumiset meinasivat unohtua kokonaan… :)

Eläimille kuuluu hyvää, ainakin minun ymmärrykseni mukaan. Heinätyöt tehtiin kesä-heinäkuun vaihteessa. Navetan vintti on nyt täynnä pikkupaaleja. Meillä oli onni matkassa, että saimme kuivaa hyvää heinää talveksi. Tämä kesä kun on ollut hieman erikoinen ilmojen suhteen…:) Teimme myös heinäseipäitä talon takana olevalle pellolle, ne menivät kuin kuumille kiville jo aikoja sitten. Jouni niittää päivittäin joko traktorilla tai niittoleikkurilla kaneille vihreää syötäväksi. Kanit ovat iloisia ja syövät kovalla innolla pikkuset nenät vain nypyttäen. :)

Kissaherrat Alfred ja Jore voivat hyvin ja ovat touhukkaita. Heillä on ollut hyvä hiiri- ja myyräkesä. Myyrät kyllä jäävät syömättä jostain syystä. Saalista on tullut sen verran, että sitä on riittänyt lahjoituksiksi kanoille. Kanat eivät tosin oikein ymmärrä mitä lahjoille tulisi tehdä ja ihmettelevät niitä aikansa pää kallellaan… :)

Kanoille on tullut tipuja yhteensä 15. Enempää en ole antanut hautoa, muuten hukumme kanankakkiin… Edellisen talven pehku on tyhjennetty kanalasta. Nyt kanala odottaa kalkitsemista ja sitten saa taas alkaa uusi pehku nousemaan. Tipuista sen verran, että ensimmäiten tipujen kukkopojat Kille, Kalle ja Kari ovat hyvin kiinnostuneita Alfred Kissalasta. He seuraavat tarkasti Alfredin toimia ja lähtevät usein kipittäämään Alfredin perään jonkin matkaa. :) Alfred muuten esittelee hiirenpyyntitaitojaan mielellään kanoille, jotka seuraavat vieressä silmä kovana toiminnan etenemistä…

Kaneja on nyt paljon. Niitä on myytävänä eri sukua, eri väriä, eri sukupuolta ja eri ikää. Angorakanit ovat pääseet seurustelemaan tyttöjen ja poikien kesken. Minulla on siis toiveena saada pieniä angorapalleroita… :)

Lampaista uuhet ovat pysyneet hyvin laitumellaan. Vain yhden kerran päättäväinen joukkio oli lähestymässä kasvimaata, mutta he peräytyivät kiltisti kun käskettiin takaisin laitumelle järven rantaan. Pässipojat sen sijaan harrastavat pikku karkailua. Eihän he pihasta pois lähde, mutta täytyy sanoa, että välillä vähän ärsyttää, kun joka päivä joku pikkupässeistä päkättää pihalla… :)

Tällaista tällä kertaa. Paljon olisi kerrottavaa, mutta ei kukaan varmaan halua kuulla pitkiä jaaritteluja. Tietysti onhan se niinkin, että näitä jaarituksia ei ole pakko kenekään lukea… :)

Ja vielä. Meillä on myynnissä edelleen joitakin T-sukulinjan sukuselviä kainuunharmaksia (kilttejä, ei kaikki karkaile…) sekä uuhia että pässejä karitsoina ja aikuisina. Risteytyskaneja on myös myynnissä, rotuna suurihopea-wiener-kalirornialainen. Myös Alhon kannan kukkopoikia on joitakin myynnissä. Kysy lisää anja@niemenmaki.fi

 

Heinäkuun kuulumisia
Siirry sivun alkuun
shares