Helmi- ja maaliskuun kuulumisia

Kiitos jakamisesta!

Kylläpä aika vilistää vauhdilla. Huomasin unohtaneeni helmikuun kuulumiset kokonaan Niemenmäen sivuilta. En tiedä lukeeko näitä meidän kuulumisia kukaan, mutta kirjoitanpa vaikka omaksi huvikseni. Elämämme sujuu hissukseen samaa rataa päivästä toiseen. Karva- ja höyhenseuraseurakunta on saanut olla terveinä ja ovat ilmeisesti ihan tyytyväisiä elämäänsä.

Kevättä ja kesää tässä odottelemme kaikki. Lumet sulavat hitaasti mutta varmasti. Pelloilla ja pihassa on lunta vielä melko paljon. Kohta pellolla taas kuuluu lampaiden määkinä ja pihalla kanojen kotkotus. Kanat joutuvat odottelemaan 1.6. saakka pihalle pääsyä, mutta kohta lumet ovat heidän ulkotilojensa edestä sulaneet  ja ulkona voi tepastella kuivin jaloin.

Joutsenpari ja kurkipari ovat tulleet jo taas joen suulle. Sulaa vettä on ollut siinä jo melko pitkään. Sitä ihmettelen suuresti, että kurjet saavat olla ihan rauhassa joutsenten lähellä, mutta toiset joutsenet saavat nopean lähdön näiltä nurkilta. Muitakin muuttolintuja on ollut jo jonkin aikaa paljonkin. Lintulaudalla vierailee montaa eri lajia päivittäin. Oravatkin ovat taas ilmestyneet. Pidin juuri saarnan kissaherroille, että oravia ei saa jahdata. Sitä en tiedä uskovatko minua.

On ollut kiva talvi, vaikka lunta on tullut välillä kuin turkin hihasta, kovia pakkasia ei ole ollut kovin paljon. Maaliskuun lopulla osa kaneista pääsi taas navetan eteisen asumuksiin kun pakkanen ei enää yllä juomavesiin. Kaniveljekset Black ja Brown muuttivat jokin viikko sitten uuteen kotiin Lemille. Eläinasumuksissa on ollut muuttoja ihan tässä kotonakin jonkin verran. Pässiherrat Päkä ja Schumi piti erottaa aidalla kun nuoriherra Päkä rupesi isännöimään niin kovin, että vanhaherra Shumin otsa alkoi verestää liian usein. Kaneilla on ollut koppivaihdoksia jonkin verran, mutta mikä tärkeintä, kaikilla on koti. :)

Eläinperheemme  on hieman kasvanut, wienerkanilapsia on tullut kahdeksan. Pepe, Keke, Riki, Mimmu ja Kiti ovat Veeran ja Bertilin poikasia sekä Joppe, Jappe ja Peppi ovat Sypän ja Callen poikasia. Jaanalla ja Robertilla on poikasia pesässä myös. Karitsoja odottelimme tänä vuonna kovasti, mutta emme saaneet kuin vitoset, joista neljä kuoli ensimmäisinä elinpäivinään. Heillä oli mitä ilmeisimmin jonkinlainen  synnynnäinen kehityshäiriö. Vain pikkunen Kundi-pässi selviytyi. Kundi saa kuljeskella joka päivä vapaana vähän aikaa. Erityisesti ulkoilu isännän kanssa on hänelle kovin mieleen. Voi sitä iloista hyppelyä kun pääsee köpöttelemään pihalle.  Kundilla on myös eläinystävä, pieni musta Aapo-kani, jota veljet kiusasivat. On se hyvä, että löytyi iso uusi kiltti ystävä Aapolle.

Kissaherrat Alfred ja Jore ovat entisellään. Päivärutiinit ovat melko lailla samanlaiset joka päivä, pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta. Kevään tulo kyllä näkyy heissä, päivät menevät ulkona ihmetellen kaikkia uusia ääniä ja hajuja.  Eläinystävien ruuat tarkastetaan edelleen huolellisesti, samoin kanien kopit, jos niihin vain pääsee livahtamaan. Jore nukkuu päiväunia enemmän sisällä kuin Alfred. Yöunet otetaan porukalla, joskin kissaherrat pitää päästää ulos töihin klo 3 maita aamusta.

Kanalassa on rauhallista. Pääkukko Elvis pitää perheensä kurissa ja nuhteessa. Elvis on komistunut ja kasvanut entisestään. Ystävänpäivänä sanoin Elvikselle ”hyvää ystävänpäivää kuningas Elvis”, niin Elvis päästi pienen motkotuksen. Halusin ymmärtää sen niin, että hän vastasi minulle ”kiitos samoin mami”. Munia tulee vielä varsin kitsaasti, mutta tulee kuitenkin. Vanhat rouvat Linda ja Justiina valmistautuvat hautomaan. Justiinan sisko Iines muuten kuoli jokin aika sitten.

Angorakanit ovat taas keritty ja pariskunnat ovat viettäneet aikaa yhdessä. Odottelemme nyt pääsiäispupuja. Toivottavasti heitä tulee, koska angorakania kysytään eniten kaneista.

Luovutusikään tulee pääsiäisviikolla wienerkaneja. Lisää tietoa saat anja@niemenmaki.fi

Niemenmäen kodinhoitopalvelut ovat edelleen tauolla. Mietintämyssyssä on koko Niemenmäen toiminnan tulevaisuus, miten jatkamme toimintaa. Karva- ja höyhenseurakunta on pysyvää, mutta muu toiminta muotoutuu sitten kun saan kinttuni kuntoon.

Mukavaa kevättä kaikille! :)

Helmi- ja maaliskuun kuulumisia
Siirry sivun alkuun
shares