Helmikuun kuulumisia

Kiitos jakamisesta!

Helmikuu oli luminen. Pakkasta oli enimmillään 18.2.2021 -28,2 astetta. Eläintiloissa oli lämpölamppua, patteria ja puhallinta pitämässä lämpöä plussan puolella. Helmikuusta jäi mieleen myös se, että aurinko paistoi usein. Oli siis kaunista, lumista ja kylmää.

Karva- ja höyhenseurakunnalle kuuluu mitä ilmeisemmin ihan hyvää. Pakkaset kun hellittävät ja päivän keskilämpötila nousee plussalle, kanat pääsevät ulkohuoneisiinsa. Nyt vielä kulkuikkuna on topattuna kiinni. Kanojen suhteen tulee olla nyt entistä varovaisempi, kun lintuinfluenssaa on liikkeellä. Taudeista puheen ollen, samonellatesti on taas tehty, saimme puhtaat paperit. Myös korona ymmärtääkseni tarttuu eläimiin, joten kaikin puolin karva- ja höyhenseurakuntaa tulee suojella tartunnalta. Liikkeellä olevien tautiuhkien vuoksi arvelen, että tuleva kevät ainakin, mutta myös kesä ovaat sellaisia, ettei eläintiloihimme päästetä vieraita.

Alfred ja Jore Kissala touhuavat entiseen malliin. Yöllä ollaan suurin osa sisällä, aamuyöstä lähdetään hiirijahtiin. Lampaille syntyneet karitsat kiinnostavat kovasti, mutta ihan lähelle niitä ei päästetä. Ilmeisesti tuttipullopoika Code on herrat säikäyttänyt kovalla vauhdillaan.

Kanilassa eletään myös vanhaan malliin. Suurihopeaherra Niilolta lähtee karvaa kovasti. Niilo ei välitä silittelystä kovin paljoa, mutta turkin harjaamista hän kuuntelee mielellään. Angorakaneilla oli kuun alussa kerintä ja manikyyri. Angorahuoneen talviasukkaat suurihopeaherrat Renzo ja Olli ovat tuoneet huoneeseen säpinää. Erityisesti Renzo suihkuttelee viestejään niin pitkälle kuin yltää. Olli sen sijaan elelee rauhassa angoraherra Arnoldin naapurissa. Heistä on mitä ilemeisemmin tullut kaverit, he makoilevat hyvin usein samassa kohdassa verkon eri puolilla.

Lampaille on tullut jokunen karitsa. Nämä pikkuset suloiset pallerot ovat tällä näkymällä viimeiset lapset, joita meille syntyy. Kaneille ei teetetä tänä vuonna poikasia lainkaan, kanoille saa tulla tipuja, jos niin haluavat. Lampaista erityisesti tuttipullopoika Code on mainittava. Hän nauttii täysillä vapaudesta kun pääsee pois aitauksesta. Code painaa hirveällä vauhdilla edestakaisin eläintilan ja navetan eteisen väliä. Huoneiden välinen kynnys on hänen mielestään ihana, siitä pitää hyppiä yli moneen kertaan.

Elämme nyt jännittävää ja mielenkiintoista aikaa monin eri tavoin. Yhteiskunnan näkökulmasta tarkastellen korona hallitsee elämäämme omine koukeroineen. Yksityistalouden näkökulmasta meillä täällä Niemenmäellä pitää pyrkiä nauttimaan täysin siemauksin näistä ihanista karva- ja höyhenkavereista, koska mikään ei ole, eikä voi olla ikuista. Olisikohan se niin, että tässä on taas meneillään joku elämänvaiheen muurroskohta, on tunne, että pitää tarkistaa kompassia, minne oltiinkaan menossa. Se on ainakin selvää, että kun maailma aukeaa ja polvivaivani hellittävät, haluan sinne missä pippuri kasvaa: junamatka Vietnamin halki on lähellä toteutumista.

Mukavaa talven jatkoa ja kevään odotusta kaikille!

Helmikuun kuulumisia
Siirry sivun alkuun
shares