Helmikuun kuulumisia

Kiitos jakamisesta!

Niemenmäelle kuuluu hyvää. Vuosi on alkanut mukavasti. Aika menee nopeasti, emäntä ei aina oikein pysy vauhdissa mukana. Eläimet voivat hyvin ja ovat touhukkaita. Onneksi ei ole ollut paljon kovia pakkasia, on voitu tuuletella raikasta ilmaa navettaan.

Alfred Kissala odottaa melkein joka päivä aamunavetalta lähtöä pulkassa, hän kun tykkää tulla kyydissä suunnilleen puolet talon ja navetan välisestä matkasta. Jore Kissala oli kipeänä, mutta selvisi kaikeksi onneksi tiputuksella ja antibioottikuurilla. Alfredilla oli ihan yhtä kova hätä Joren puolesta kuin emännällä ja isännälläkin. Nyt kun Jore on taas kunnossa, kissapojat jatkavat iloisina yhdessä hiiren pyyntiä, kanilasten vahtimista ja lampaiden mielistelyä. Kanalaan kissapojilla ei nyt talvella ole ollut asiaa, koska kanat tuohtuvat ylimääräisistä vieraista. Kesällä taas voivat olla porukoissa kun on tilaa kaikilla olla pihamaalla.

Kanat ovat erityisen touhukkaita, munia tulee yli oman tarpeen. Aamuisin kanoilla on omat rutiinit emännän siivoushommien seuraamisessa. Elvis ja Annie odottelevat aina tietyllä paikalla kaura-rehuseosta ja Valpuri häärii heidän ympärillään. Usein Lolakin avustaa hääräyksessä. Siivoushomman edistyessä munintakopit alkavat tyhjentyä rouvista ja usein kova kaakotus säestää ahkeria munijoita. Roope-kukko yrittää ajoittain vikitellä kuningas Elviksen rouvia, muut kukot Eka, Toka ja Reino tyytyvät katselemaan sivusta. Valpuri, Lola, Lulu ja Helmi tunkevat vuorotellen ihan liki. Jos emäntä ei muuten huomaa, voi vaikka lennähtää niin, että emännän pipo vain heilahtaa.. Navettakierros emännän sylissä katsomassa muut kaverit on aina mielenkiintoinen palkkio kovasta touhuamisesta.

Kissapojat Alfred ja Jore viettävät paljon aikaa kanilan ikkunalaudalla. Alfred hyppää heti kanikoppiin, jos vain ovi avataan hänen ollessa paikan päällä. Koppiin päästyään Alfred kierii kanien edessä ja kanit haistelevat häntä. Aikansa touhuttuaan Alfred yleensä ottaa ja lähtee. Viime keväänä Alfred otti päiväunet päivittäin Pentti- kanin kanssa. Jore taas on nyt ottanut tavaksi mennä Raijan häkin päälle vahtimaan pikkukaneja. Jore saattaa ottaa nokoset häkin päällä, eikä Raija ole moksiskaan. Angorapojat Eero ja Esa piti laittaa eri häkkeihin kun Esa intoutui luulemaan Eeroa tytöksi ja oli Eeron kimpussa koko ajan.

Lampaat ovat lisääntymän päin. Tellu sai neloset kuun loppupuolella ja maaliskuulla tulee lisää karitsoita. Itse asiassa tätä kirjoittaessani arvelen, että tänä yönä ei nukuta… Eipä tässä muuta tällä kertaa kuin mukavaa ja aurinkoista kevään odotusta kaikille! :)

Helmikuun kuulumisia
Siirry sivun alkuun
shares