Toukokuun kuulumisia

Kiitos jakamisesta!

Kesää odotellessa ihmetellään. :) Lampaat pääsivät vihdoin kovan odottelun jälkeen laitumelle 21.5. eli noin kolme viikkoa myöhemmin kuin viime keväänä. Ennen laitumelle pyrähdystä oli herrasväki keritty ja sorkat leikattu. Pikkupässit Kimi, Ted, Archie, Päkä, Donald ja Laku olivat jonkun aikaa ennen laitumelle menoa isoveljiensä Putin ja Patun kanssa samassa huoneessa. Se täytyy mainita, että Putin ja Patu ovat erinomaiset isoveljet. Yhtään tappelua ei minun nähteni ollut ja pienillä oli aina sija ruokapöydässä samalla tavalla kuin isoveljillä. Laitumella veljesten sopu on myös säilynyt. Olisi niin mukava, kun Putinille ja Patulle löytyisi hyvä koti, ovat niin hyväluonteiset herrat. Syksyllä nimittäin lammaskatraamme pienenee oleellisesti, eikä sijaa lampolassa ole kuin yhdelle pässille. Niin, ja uuhet ovat rannan laitumella. He ovat nyt niin rauhallisia, talven kova metelöinti on unohtunut… toivottavasti, koputan nyt juuri puista päätäni. :)

Kissaherroilla oli huhtikuulla jonkinlaista kevättohinaa, olivat vuorotellen hieman omituisia. Nyt olemme palanneet taas normaalielämään. :) Angorakanit Eero ja Esa sekä Beatrice ja Zen ovat nyt omassa ”kerrostalossaan”. Siellä haistellaan kovasti naapureita. Innosta huolimatta he joutuvat vielä hetken odottelemaan yhteen menoa koska ovat vielä pikkusen liian nuoria perheenperustamispuuhiin. :)

Kaneilla on ollut meneillään ”suuri muutto” joka on nyt ohi toistaiseksi. Poikasia on muuttanut ulkoasumukseen viisi poikuetta. Kolme poikuetta on pienentynyt oleellisesti osan poikasista muutettua uusiin hyviin koteihin. :) Ja niin, Pippuri, oma komea ja rakas kasvattiurokseni on saanut ystävättären, kauniin Elviiran. :)

Viime syksyn villat saatiin lankoina melkein puolen vuoden odotuksen jälkeen. En osaa sanoa, mikä koko jutussa mättää, mutta viive oli pitkä ja kalliiksi ne tulivat. Yhdelle vyyhdelle tulee jo kehräyksestä hintaa 4,66 € alveineen. Päälle verottaja haluaa 1,64 € alv-maksua, jos vyyhden hinta on 8,50 €. Ei paljon naurata, 6,30 € kovalla työllä hankituista vyyhdistä menee jo muihin käsiin. Meille jää siis 2,20 € per vyyhti. En tiedä raskinko myydä yhtään vyyhteä tai ostaako kukaan niitä, jos nostan hintaa. Ei ole mielestäni millään tavalla oikeudenmukaista, että me olemme omin pikku kätösin kasvattaneet, ruokkineet, kerinneet ja huolehtineet lampaiden hyvinvoinnista ja sitten joku muu korjaa sadon. Ei nimittäin tuohon touhuun menneet kulut ole aivan pienet… käytetystä ajasta puhumattakaan.

Huonosta onnesta villa-asioissa on jo selvitty, sitä on sadateltu jo tarpeeksi. Jaksan vielä uskoa hyvään ja nautin kaikista karva- ja höyhenystävistämme täysillä. Työtä heissä on paljon, mutta heistä on myös suurta iloa. :) Kyllä nimittäin oli mukava tänään 1.6. päästää kanat pihalle. :) He ihmettelivät kovin, kun avasin aamupäivällä heidän ulkohuoneen oven selälleen. Kotkotuksen ja kirahtelun säestämänä kanat ja kukot hyppelehtivät peräkanaa ulos. Alfred Kissala löysi tietysti itsensä heti tilannetta ihmettelemään, perässä tuli kohta Jore. Kissaherrat menivät mönkkärin alle mietiskelemään tilannetta. Olivat muuten aika ovelan näköisiä. :) Tilanne jatkuu, tiedän sen. Joudun vielä miljoona kertaa kiljahtelemaan, etteivät  kanat ole kissan ruokaa tai eivät kanat leiki samoja leikkejä kuin kissat. :) Kanoilla on muuten jo 6 tipua. He asuvat äitiensä kanssa omassa pikku asunnossa. :)

Kanin lihaa tulee myyntiin kesä-heinäkuulla rajoitettu määrä. Jos kaikki menee hyvin, tulevaisuudessa lihaa on myynnissä kuukausittain pieniä eriä. Varauksia on jo joitakin tullut ja niitä otetaan vastaan. Lihat myydään varausjärjestyksessä. Kanoja, eläviä kaneja ja karitsoja on myös edelleen myynnissä. Kysy lisää anja@niemenmaki.fi.

Toukokuun kuulumisia
Siirry sivun alkuun
shares