Huhtikuun kuulumisia

Kiitos jakamisesta!

Kevät kitkuttelee ja sitkuttelee kohti kesää. Onneksi ei kuitenkaan sada joka päivä. Aurinko on ihanasti paistanut useina päivinä, mutta tuuli on kovin kalsea. Joitakin pihakukkia jo kukkii ja raparperikin kurkistelee jo kohti taivasta. Joen suulla vesi on ollut sula jo jonkin aikaa ja joutsenpari on taas palannut etelän matkaltaan. Toivottavasti he saavat pesiä rauhassa ilman kovin suuria häiriöitä.

Kanat nauttivat jo ulkoilusta ulkohuoneissaan. Kovasti mieli tekisi pihalle, sen näkee kyllä. Aina kun menen ohitse tai avaan ulkotilan oven, rouvat parveilevat ovelle. Eipä tuota enää kauan tarvitse odotella. Voi sitä olin päivää kun ovi aukeaa pihalle kesäkuun alussa. Rouvat kylpevät nyt päivittäin ahkerasti hiekassa ja kukkoherra Elvis herrasmiehenä valvoo kylpylän toimintaa. :) Ropolla on allaan 22 munaa, toivotaan, että sieltä tulee pikkutipusia suurimmasta osasta.

Kissaherrat Alfred ja Jore malttavat nukkua jonkun tunnin yöllä meidän kanssa. Jorekin on alkanut tulla viereen yöllä. Joka aamuyö herään siihen, kun Jore joko pehmeällä tassulla tai kynsien kanssa napsauttaa selkään tai jalkaan ilmoituksen tarpeesta päästä ulos.

Maaliskuun alussa syntyneet pikkuiset angorapoikaset, meidän pääsiäispuput, ovat kasvaneet, mutta ovat vielä sellaisia suloisia palleroisia. Heillä on ensimmäinen kerintä toukokuun alussa. Pikkuset ovat vähän arkoja, mutta toisaalta hyvin seurallisia. Joka päivä he tulevat vuorotellen syliin. Angorakaneja, suurihopeita ja wienerristeytyspoikasia on odotettavissa lähiaikoina.  Kaneja on muuttanut huhtikuulla Pyhtäälle, Kontiolahdelle ja Turenkiin. On mukava, että Niemenmäen kaneilla on ollut kysyntää.

Lampaat ovat nyt keritty kesää varten. Nurmi ei vielä kasva, onneksi sentään vihertää. Jonain vuonna lampaat ovat päässeet laitumelle jo toukokuun alussa.  Syksyllä teurastettujen lampaiden taljoista tuli viime viikolla suurin osa. Kaikki taljat ovat myynnissä, jos jotain kiinnostaa ostaa sellainen.

Niemenmäellä on tällä hetkellä myynnissä kolme vuoden ikäistä kainuunharmasuuhta, kolme Alhon kannan maatiaiskananuorikkoa, yksi 7 kk ikäinen sininen angorakaniuros ja neljä 2 kk ikäistä angorakaninpoikasta. Kaikki myynnissä olevat eläimemme ovat puhdasrotuisia, sukutiedot todennettavissa ja lampaat asianmukaisesti rekisterissä ja korvamerkittyjä. Kysy lisää anja@niemenmaki.fi.

Huhtikuun kuulumisia
Siirry sivun alkuun
shares