Huhtikuun kuulumisia

Kiitos jakamisesta!

Ilmat ovat alkaneet ihanasti lämmetä. Kyllä se kesä sieltä tulee. :)

Saimme pääsiäispupuja. Viime vuoden pikkuinen pääsiäispupu, valkoinen angorakani Palle pyöräytti pitkänäperjantaina 7 poikasta, joista yksi ikävä kyllä oli kuollut. Nyt Pallen kodissa pomppii valkoisia, sinisiä ja musta pikkunen. Palle on erinomainen äiti, hoitaa hyvin lapsensa. Pääsiäislauantaina angorarouva Zen sai myös 6 poikasta, valkeita ja sinisiä. Zenin poikaset voivat myös hyvin, hipsuttelevat jo maistelemassa heinää, rehuseosta ja herkkuja. Myös Zen on erinomainen äiti poikasilleen.

Wienerkanipoikaset ovat jo luovutusiässä. Heitä on väreissä harmaa ja ruskea, yksi sininen. Suurihopea-wienerpoikaset tulevat luovutusikään viikolla 21. Heitä on väreissä harmaa ja sininen. Kaikki ovat pirteitä ja uteliaita kavereita. Siis aivan ihania pehmeitä palleroita.  :)

Justiinalle ja Lindalle tuli tipuja kuun lopulla yhteensä 5 kpl. Ikävä kyllä yksi tipuista kuoli jostain syystä. Kuningas Elvis vahtii perhettään silmä kovana, nuorempi kukko Vanni kun yrittää hännystellä äitejä. Elvis opettaa tipuja äitien kanssa syömään ja etsimään ruokaa. Lumet ovat jo onneksi sulaneet kaikki, kanalan ulkotila on voitu avata käyttäjilleen. Voi sitä iloa kun ikkunaovi aukesi ekan kerran. Yöt ovat vielä sen verran viileitä, että ikkuna on pidettävä yöt kiinni. Eikä ole enää pitkä aika, kun kanat pääsevät pihalle vapaana kulkemaan. Kesäkuun alku tulee nopeasti.

Kissoilla on alkanut kevät. Yötöitä pitää tehdä ja kotiintuloaika on myöhäinen iltayö tai töihin lähtö aikainen aamu. Jotain kummallista nurkissa tapahtuu, koska eräänä aamuna Jore tuli ihan likomärkänä kotiin, oli kuin uitettu kissa. Hänellä oli kuivana vain selkä ja pää. Arvailla saa, oliko Jore paennut jotain kiusaajaa vai kiusannut itse jotain kaveria. Myös tapahtumapaikka jäi arvailujen varaan, oliko homma tapahtunut isolla ojalla vai järven rannassa. Punkkiaineet on jo laitettu, Alfredin turkissa käveli jo kaksi kaveria kuun lopulla. Voihan vitsaus niitä punkkipirulaisia.

Kainuunharmaspoika Kundi kasvaa vauhdilla. Hän nauttii ulkoilusta erityisesti isännän kanssa. Pullomaidon lopetus kävi koville, Kundi kiljui pitkään tuttipulloa. Tuttipullosta olisi mennyt vesikin, ennenkuin hän hokasi, että isot lampaat juovat vettä astiasta ja syövät heinää. Nyt menee kaikki niinkuin täysikasvuisillekin. Päivän kohokohta on tietty kaura ja päivittäin annosteltavat vitamiinit. :) Kohta pääsee laitumelle, voi sitä ilon päivää!

Wienerkaneja on siis jo luovutusiässä ja suurihopea-wienerit tulossa luovutusikään. Angorakanit tulevat luovutusikään viikolla 24, heistä osa on jo varattu. Mikäli haluat kauniin, hauskan ja älykkään kanin lemmikiksi, kysy lisää vaikkapa yhteystietolomakkeemme kautta.

Kodinhoitopalvelut ovat edelleen tauolla, ehkä lopullisesti, ikävä kyllä. Suunnitteilla on kaikenlaista, mutta se jää nähtäväksi, mikä toteutuu. :)

Mukavaa kesän odotusta kaikille!

Huhtikuun kuulumisia
Siirry sivun alkuun
shares