Huhtikuun kuulumisia

Kiitos jakamisesta!

Kevät on ollut hieman outo. Viime vuonna lampaat pääsivät laitumelle toukokuun alussa, nyt ei siihen ole toivettakaan. Toisaalta on ollut upeita päiviä, mikä onkaan kauniimpaa, kun vesi-, lumi- tai raekuuro auringon paistaessa samaan aikaan. Kissoja on kylläkin sateet jonkin verran haitanneet. Sadepäivinä on turkki pöllynnyt sisällä kun ovat ottaneet pieniä painimatseja turhautuneita sisällä olosta. Vaan onpa kissaherrat ottaneet pitkiä päiväuniakin sadepäivinä.

Viimeiset karitsat ovat syntyneet huhtikuun alussa. Kaarnikka ja Mira eivät ole maailman tunnollisimpia äitejä, mutta pärjätty on. Miraa pitää hiukan vahtia, että antaa karitsoille maitoa. Karitsoilla on omia puuhiaan, mitä kenelläkin. Välillä on kova suhina kun pikkuporukka juoksee edestakaisin ja hyppii korkeita loikkia. Pässipoika Kimi pyrkii vähän väliä mummonsa ja Donald taas tätinsä tissille. Pikkuinen Marilyn-uuhi ja veljensä Ted ovat aina odottelemassa rapsutusta. Miran Pertsa ja Kilu hyppivät mielellään ruokapöydällä. On siinä seurakunta. Määkiminen on välillä niin kova, että pikkuiset kanin poikaset pelkäävät ja menevät ihan sykkyrään lähelle toisiaan.

Kanin poikaset ovat kasvaneet kovasti. Osa on jo luovutusiässä ja jokunen myytykin. Ilmojen lämmetessä pääsemme tekemään uusia järjestelyjä kanien maailmaan. Angorakaneille on jo uudet kodit valmiina ja heidän vanhoihin koteihinsa on jo uudet asukkaat menossa. Leenun poikaset ovat avanneet silmänsä tällä viikolla ja vähän jo vaeltelevat tutkimassa kotiaan.

Kanat odottavat kovasti pihalle pääsyä. Joka päivä he kuikuilevat, että eikö se mami aukase vieläkään ovea ulkomaailmaan. On hauska katsoa kun avaa kanalan ikkunan ja herrasväki vaeltaa ulos pihahuoneeseensa.  Aina ensimmäsienä tulee kukkokingi Elvis, jonka jälkeet kanat putkahtelevat vuorotellen perässä. Joinakin päivinä he kylpevät niin kiinni toisissaan, että näyttävät olevan yhtä siipi-, koipi-, heltta- ja multapilvisekamelskaa.

Omien lampaiden villoista kehrättyjä lankoja odotellaan edelleen kehräämöstä. Lankoja saa varata jo, niitä tulee 2- ja 3- säikeisinä. Vireillä on pieniä lankojen värjäykseen liittyviä kokeiluja käyttäen täysin luonnon menetelmiä. Niitäkin tulee myyntiin myöhemmin kesällä. Karitsoja saa jo varata, ensimmäiset tulevat jo 3 kk ikään toukokuun puolivälissä. Kaneja ja kanoja on myös myynnissä joitakin yksilöitä.

Mukavaa kesän odotusta ja hyvää vappua toivottelee Niemenmäen konkkaronkka :)

Huhtikuun kuulumisia
Siirry sivun alkuun
shares