Hyvää alkanutta vuotta 2017

Kiitos jakamisesta!

Uusi vuosi on alkanut. Mitähän se tuo tullessaan? Suunnitelmia on paljon, toivottavasti edes osa niistä toteutuu.. Kiva kun on taas lunta, kaikki näyttää paljon kirkkaammalta. Onneksi kovat pakkaset menivät ohi, vaikkakin niitä vielä takuulla tulee ennen kevättä. Vaikka pakkasta olisikin, onneksi eläimille ei pääse tulemaan kovin kylmä navetassa. Jouni on viksaillut heitä varten navetan ilmanvaihtoa ja esimerkiksi kanoille on hankittu juoma-astioiden lämmittimet, jotta juomavesi pysyy sulana kovimmillakin pakkasilla. Kanila on jo muutenkin hieman lämpimämpi, siellä pärjää hienosti.

Kanilassa on vilskettä. Nuorimmat pupuset tulevat jo kuuden viikon ikään sunnuntaina. Kummisedät Alfred ja Jore käyvät lapsia säännöllisesti katsomassa. Erityisesti Jore on ollut lähiaikoina kanilan ikkunalaudalla usein. Jore on kerkiävä herra, hän oli tänään Maaseudun televaisuudessa lukijan kuvassa.

Kanalaan meno on nykyään hieman hankalaa. Tarkoitan sitä, että sinne ei oikein mahdu menemään noin vain. Kun menet kummalle ovelle tahansa, uteliaimmat tyttöset tunkevat väkisin eteen. Lola on tällä hetkellä innokkain syliin ja navettakierrokselle tulija. Tänä aamuna meinasin kuolla nauruun kanalasta lähdettyäni. Annie tepasteli orrella silmieni edessä vahtien silmä kovana rehuautomaatin täyttöä. Elvis kyttäsi Annien yläpuolella ja takana Helmi sekä liuta muita odottelemassa mitä heille on tarjolla. Valpuri venytteli kaulaansa munintakopista. Annie hypähti välillä pääni yli niin, että hänen jalkansa hipoivat pipoani. Lähtiessä vielä joku hyväkäs hyppää selkään ja yrittää siten päästä pummikyydillä navettakierrokselle.

Lampailla alkaa karitsointi helmi-maaliskuun vaihteessa. Silloin nukutaan todennäköisesti lyhyitä yöunia jonkin aikaa. Keväällä teemme kaneille uusia tiloja. Myös uusien kanien hankintaa on suunnitelmissa. Toivotaan, että kaikki menee hyvin. Jos ei ole haaveita ja unelmia, ei voi mitään saadakaan. Hyvää ja jokaiselle omalla tavallaan parasta alkanutta vuotta kaikille!

Hyvää alkanutta vuotta 2017
Siirry sivun alkuun
shares