Joulukuu 2019

Kiitos jakamisesta!

Joulukuu tuli ja meni epävakaisine säineen. Ei sen puoleen, en kaipaa liukkaita kelejä ja korkeita luminietoksia. Itsestäni kuitenkin viis, eläinten kannalta on hyvä, ettei ole ollut kovia pakkasia. Sitä lämpimämpää heillä on, mitä lämpimämpi on ulkoilma. Angorahuoneessa on ollut patteri öisin päällä jo pitkään, jottei ilmankosteus nouse liian korkeaksi. Muilla ystäväisillä pörhöttää lämpöpuhallin myös kovilla pakkasilla, jotta eläintiloissa pysyy lämpö aina plussan puolella.

Joulukuun alussa kävimme Tallinnan käsityömessuilla. Reissu oli antoisa, sain joitain käsityöideoita ja löytyi jotain kotiin tuotavaakin. Siitä tulikin mieleeni, että sain ennen joulua kaikki syksyn kerinnän lampaan villat pestyä. Siellä ne työtilassani odottelevat muodon muutosta. Kanin taljoja on myös muokkauksessa jokunen kerrallaan, tilaa kun ei sille hommalle kovin ole.

Kaneja on kyselty joulukuulla erityisesti, mutta meillä ei talvella ole myytävää. Olen tehnyt jo aikoja sitten päätöksen, että kaniemot saavat tehdä yhdet poikueet/ vuosi ja sillä siisti. Meillä ei ole tehotuotantoa, vaan pupuset ovat enemmänkin lemmikkejä, vaikka tuottavatkin meille villaa käsityömateriaaliksi ja lihaa syötäväksi.

Joulun aika meni rauhaisasti eläinmaailmassa. Jouluvalot, tai itse sanon talvivalot, palavat päivisin heillä, yöksi sammutan ne, koska ovat liian kirkkaat yövaloksi. Yövalo on heillä ihan erikseen. Joulukuusi maistui erityisen hyvin uuhille. Jouluaattona he saivat kuusen ja Joulupäivän aamuna siitä oli vain ranka jäljellä. Myös kerput maistuvat lampaille, samoin kaneille. Kanat eivät perusta kummastakaan, vaan nauttivat heinäpaalin päällä loikoilusta sekä olkien pöllyttämisestä.

Kuluneesta vuodesta vielä. Vuosi oli hyvä ja huono. Eläinten kannalta varmaan erittäin hyvä, koska eläinmäärämme on vähentynyt entisestään. Syytä moiseen on montakin. Ensinnäkin, vähäinen eläinmäärä mahdollistaa rauhallisen elämän eläntiloissa. Kaneilla nyt ei ole riitoja ollutkaan, mutta kanat ja lampaat ovat paljon rauhallisempia kun porukkaa on vähemmän. Itselläänkin on kiva mennä aamu- ja iltatoimille kun kaikki eläimet ovat rauhallisia ja iloisia. Toinen syy eläinten vähentymiseen on edelleen jatkuvat polvivaivani. Kodinhoitopalvelut ovat mennyttä elämää ja jotain uutta pitäisi tilalle kehitellä. Siksi suoritan tällä hetkellä Green Care perusteet- kurssia. Joskohan ideavakkani kurssin myötä vähän pullistuisi. :)

Nyt sitten tällä kertaa ei muuta, kuin että iloista ja jokaiselle henkilökohtaisesti parasta mahdollista alkanutta vuotta 2020!

Joulukuu 2019
Siirry sivun alkuun
shares