Joulukuun kuulumisia ja saldo vuoden 2017 tapahtumista

Kiitos jakamisesta!

Joulukuu tuli ja meni vauhdilla – niin meni kyllä koko vuosikin. Karva- ja höyhenseurakunta sai joulusiivouksen, jouluruuat ja jouluvalot siinä missä me ihmisetkin. Vietimme rauhallisen joulun perheen ja läheisten kesken.

Niemenmäen eläinmäärä oli kesän korvilla enimmillään reilusti yli kaksi sataa, joulukuulla enää noin kahdeksisen kymmentä päätä. Myynnissä vuoden vaihteessa on hyväsukuisia angorakaneja, suurihopeauros, kainuunharmaspässi sekä kainuunharmasuuhia. Tulevan vuoden eläinmäärän lisäys tulee olemaan harkittua. Kanien kohdalla on tarkoitus siirtyä tuottamaan vain puhdasrotuisia yksilöitä myyntiin. Kanat saavat hautoa kesällä tipujaan, mutta lampaat eivät ensi vuonna lisäänny lainkaan.

Kissaherrat Alfred ja Jore ovat kasvaneet miehen mittoihin. He tekevät ahkerasti työtä: pitävät huolta Niemenmäen hiiri- ja rottakannasta, tarkistavat muiden eläinkaverien ruokinnan tason sekä auttavat ahkerasti milloin missäkin työssä. Aamulla he odottavat jo lähtöä karva- ja höyhenkaverien ruokinta- ja siivouskierrokselle. Jos lähtö näyttää viruvan aikataulusta, Jore kyllä ilmoittaa asiasta kovasti naukuen. Alfred on ottanut tavaksi melkein joka aamu livahtaa kanalaan, hän tarkistaa ensin kaverien ruuan laadun ja sitten toimittaa wc-asiansa. Onhan se tietty mukavampi asioida lämpimässä sahanpurussa kuin kylmässä lumihangessa…

Kanilassa on väki vähentynyt ja vaihtunut eniten vuoden mittaan. Jäljellä on vain puhdasrotuisia yksilöitä, lukuun ottamatta kahta poikuetta sekä joitakin suloisia yksilöitä, joista en voi luopua. Esimerkkinä mainitsen taas kerran herra Pippurin, 5,6 kiloisen jässikän. Pippuri on syntynyt meillä, kiltti kuin mikä ja komea kuin mikä. Ei sellaisesta kaverista kerta kaikkiaan vaan voi luopua. Uudet kanineitomme Hani, Veera ja Sylvi ovat kotiutuneet hyvin ja ovat uskoakseni ihan tyytyväisiä elämäänsä. Angorakanit keritsen taas vuoden vaihteessa (kerintä tehdään 3 kk välein). Tilasin heille kuluneella viikolla taitettavan vauvojen hoitopöydän kerintää varten, sylissä keritseminen kun on hieman hankalaa heidän suuren kokonsa vuoksi.

Kanalassa eletään taas kuin ennenkin, ikävä marraskuinen koiravierailu on kanojen mielistä haaltunut, niin ainakin olen tulkinnut. Itselläni on kyllä vielä ikävä kuolleita höyhenystäviä. Siinä meni monta kaunista ja viisasta yksilöä. Tuntuu inhottavalta ajatella, että petin heidän luottamuksensa, kun en kyennyt pitämään heistä niin hyvää huolta, etteivät olisi joutuneet kokemaan moista kärsimystä. Sillä kärsimystähän se heille tuotti kun koira heitä raateli. Mutta kohta alkaa uusi vuosi ja uudet kujeet, pitää toivoa, ettei koskaan enää moista onnettomuutta tällä mäellä tapahdu. Niin vielä, nuorin kukkomme Voitto, joka pelastui onnettomuudesta, alkaa olla jo mies, kanat kiinnostavat kovin ja kiekaisukin alkaa olla oikeanlainen. :)

Lampaat elelevät kuten ennenkin. Pässit saivat uuden tilan, jossa näyttävät ihan hyvin viihtyvän. Kilttejä he ovat kuin mitkä, eivät kilju eikä puske,mitä nyt keskenään vähän joskus kopistelevat. Lammaskauppa käy huonosti, joten se tie on loppuun kuljettu. Tästä lähin lampaita syntyy Niemenmäellä vain omiin tarpeisiin. Vanhoista alkuperäisistä uuhista on jäljellä Tellu, Jenssu ja Ursula, joiden tulevaisuutta mietiskellään. He ovat Noittaan hyvää villasukua, suunnitteilla on, että kehrään käsin heidän ja angorakanien villasta lankaa ainakin omaan käyttöön.

Suomi 100 vuotta jää mieleen pääosin hyvistä asioista. Niemenmäen toiminta on jatkunut hieman yli vuoden. Koko ajan ovat eläinten tilat olleet muutoksessa, niitä on fiksailtu ja muuttoa tehty. Menot ovat olleet suuremmat kuin tulot, mutta siitä viis. Pääasia on, että itse olemme tyytyväisiä elämäämme. Tässä kohdassa haluan kiittää kaikkia ihania asiakkaitani ja yhteistyökumppaneita. Kiitän myös ystäviä ja sukulaisia, jotka ovat lahjoittaneet milloin mitäkin herkkuja eläinseurakunnallemme. Kyllä on pienet ja isot suut rouskuttaneet iloisesti saamiaan herkkuja. :)

Niin vielä, myytäviä eläimiä, lankoja ja kodinhoitoon sekä toimistotöihin liittyviä palveluita voi kysyä anja@niemenmaki.fi :)

Joulukuun kuulumisia ja saldo vuoden 2017 tapahtumista
Siirry sivun alkuun
shares