Joulukuun kuulumisia sekä yhteenveto vuodesta 2018

Kiitos jakamisesta!

Joulukuu mennä vilahti vähän niinkuin salaa ohitse. Joulun odotus ja sen valmistelu hallitsi koko kuuta. Uuden vuoden odotuksessa eläintilat tuoksuivat aiv-rehulta kun avasimme ensimmäisen paalin. Se sitten on ihana tuoksu. Eläimille joulun odotus merkitsi mm. talvivaloja kaikkiin tiloihin ja Pyhtään pienille paluumuuttajille pääsyä navetan eteisestä lämpimiin tiloihin. Joulukuulla lähtivät meiltä pois viimeiset myynnissä olevat kanit. Angoratyttö Anni ja angorapoika Matti sekä suurihopeapoika Simo muuttivat Vihtiin.

Jos tarkastelee koko vuotta 2018, on se ollut aikamoista myllerrystäkin. Eläinten hoito on ollut Jounin vastuulla välillä pitkiäkin aikoja, koska olen ollut kaksi kertaa vuoden sisällä suurissa leikkausoperaatioissa. Minun on näin ihan julkisestikin kiitettävä Jounia siitä, että hän on jaksanut huolehtia kodin ulkopuolisista asioista sekä eläimistä niin tunnollisesti, silloin kun en itse ole ollut toimintakunnossa.

Eläimet ovat saaneet olla terveinä ja elelevät ilmeisesti ihan hyvävointisina muutenkin. Eiväthän he minulle sitä kerro suoraan, mutta olen tehnyt omia päätelmiäni asiasta. Kissaherrat Alfred ja Jore pitävät edelleen hyvää huolta siitä, että kavereiden eväät ovat hyvälaatuisia. Tarkastus on joskus hyvinkin monivaiheista ja saattaa siinä ylimääräistä hävitä kuormastakin. :)

Kesä oli ikimuistettavan lämmin ja pitkä. Kaivokin keksi kuivua jossain vaiheessa, mutta siitä selvittiin säikähdyksellä. Heinän kasvun kannalta kuuma ja kuiva kesä ei ollut paras mahdollinen. Saimme paalattua heinää 1/3 vähemmän kuin vuonna 2017 vaikka peltoalaa oli puinnissa enemmän. Onneksi heinä kuitenkin riittää talveksi. Kanit tykkäävät syödä myös olkea, joten siten heinää menee joskus vähän vähemmän.

Vuoden aikana ovat myynnissä olleet kanimme muuttaneet pitkin Suomea, jopa satojen kilometrien päähän. Monista kasvateistamme on tullut kuvia uudessa kodissa. On ihana nähdä, että kanit ovat saaneet hyvän kodin ja ovat hyvävointisia.

Nyt kun olemme polvivaivojeni vuoksi vähentäneet eläinmäärää huomattavasti, huomaamme, että pieni on kaunista. Pienellä porukalla kaikki eläimet saavat enemmän huomiota ja ovat selvästi hyvävointisempia ja iloisempia. Tulevana vuonna jatkamme samaan malliin.

Vielä kerran haluan kiittää kaikkia asiakkaitani kaupoista sekä yhteistyökumppaneita, ystäviä ja sukua kaikesta avusta eläinten hyvinvointiin liittyvissä asioissa. On meidän onni, että olette olemassa!

Joulukuun kuulumisia sekä yhteenveto vuodesta 2018
Siirry sivun alkuun
shares