Joulukuun kuulumisia

Kiitos jakamisesta!

Joulukuu tuli ja meni. Ilmat olivat leudot ja lunta vähän. Näyttäisi siltä, että karva- ja höyhenseurakunnalla menee ihan mukavasti, kaikki ovat iloisen ja tyytyväisen oloisia. Eläintiloissa teimme joulun alla kaikille ystävillemme jouluvalmisteluja. Talvivalot olivat jo olleet aiemmin ja jouluksi saivat kaikki perusteellisen siivouksen, lajin mukaisesti. Joulun aikaan kaikille oli tarjolla lajilleen ominaisia herkkuja hieman normaalia enemmän. Joulukuusi maistui lampaille ja kaneille, kanat eivät kuusesta kummoisesti välittäneet. Tosin kanalan kuusen alle alkoi ilmestyä lahjoja, joku kanoista kävi munimassa sinne. :)

Alfred ja Jore Kissala tulevat iltaisin huudettaessa sisälle nukkumaan. Välillä kumpikin on kylpyammeessa, välillä Alfred on kodinhoitohuoneen lavuaarissa ja välillä meidän keskellä. Jore sen sijaan on harvemmin meidän keskellä, hän saatta olla sängyn jalkopäässä tai makkarin lipaston päällä tai sohvalla. Aamuyöstä klo 4 maita herrat lähtevät töihin, josta sitten palataan aamupalalle tasan klo 6.30., muutoin päivät soljuvat erilaiseen tahtiin, miten milloinkin. Työn välissä on lepoa puimalan alakerrassa, navetan vintillä heinä- tai olkipaalien päällä tai sisällä saunan lauteilla. Herrat pitävät lumesta, lumipallukoita on mukava pallotella. Tosin pakkasella, jota on ollut harvoin, sisävessa on suosittu. :)

Kanilassa eivät vielä ole kaikki asukkaat muuttaneet talvitiloihin. Wienerherrat Renzo ja Olli sekä suurihopeaherra Niilo saavat vielä nauttia oman huoneensa suuremmista tiloista. Pakkasten tullessa heitä odottavat jo valmiit tilat lämpimällä puolella. Wienerrouva Veera on päättänyt haluta poikasia. Hän on vuorannut pesäkoppinsa tarkasti omilla karvoillaan ja odottelee perheenlisäystä. Sitä ei vain tule, vaikka päivät kuluvat toinen toisensa jälkeen. Poikaystävä kun ei ole käynyt kylässä. Angorakaneilla on turkinleikkuu taas edessä, silmien seutua ja naamaa on jo siistitty osalta, jotta maailma näkyisi vähän paremmin.

Kanalassa on touhua, mutta toisaalta rauhallista. Kukkoherrat Eicca ja Into ovat ottaneet valtakunnan omakseen ja hallitsevat parveaan rauhallisin ottein. Tappelua ja nokkimista on nykyään hyvin vähän, taitaa olla arvojärjestys selvä kaikille. Antero-kukko ja Heinä-kukko ovat alempiarvoisia, mutta saavat olla rauhassa, kun tietävät paikkansa. Siitä Eicca ja Into eivät oikein tykkää, että Antero käy minun sylissä ja hyppii rohkeasti minun olkapäälle, pään päälle tai selkään kun kumarrun. Ei ilmeisesti saisi olla liian tuttavallinen… :)

Lampailla on seurattavaa päivittäin kissoissa sekä kanalan puuhissa. Näyttäisi siltä, että jokunen karitsa olisi tulossa. Päkä ja Kundi ovat nyt uuhien kanssa samassa tilassa, aidan takana tietty. Herroja ajoittain vähän näyttää harmittavan, ettei pääse tyttöjen luokse. Uuhien ja pässien on kuitenkin nyt parasta olla samassa tilassa, kun lampaita on vähän.

Vuoden 2020 aikana Niemenmäen toiminta on ollut hyvin minimaalista polvivaivojeni vuoksi. Myimme vain kaneja kevään-kesän korvilla. Vuosi 2021 tulee olemaan suunnannäyttäjä tulevaisuudelle. Tämän hetken näkymällä emme tuota myyntiin yhtään eläintä ainakaan keväällä tai kesällä. Niin surullista kuin se onkin, olen joutunut pala palalta luopumaan suunnitelmistani sekä eläinavusteisten hyvinvointipalveluiden että muun toiminnan saroilla. Toivoa paremmasta en kuitenkaan ole vielä menettänyt. Sitäpaitsi elämässä on aina jotain hyvää, kun sen vain oivaltaa….

Mukavaa ja antoisaa alkanutta vuotta 2021 kaikille!

Joulukuun kuulumisia
Siirry sivun alkuun
shares