Kesäkuun kuulumisia

Kiitos jakamisesta!

Kesäkuu tuli ja meni. Ilmat ovat olleet suotuisat meille kaikille.Muutoinkin meille kuuluu hyvää, ei ainakaan kukaan ole valittanut ääneen oloistaan.

Kesäkuun surullisin päivä oli 23.6. jolloin joku eläin kävi tappamassa pääkukkomme Elviksen. En kerinnyt olla poissa eläintiloista kuin korkeintaan kaksi tuntia, kun tuo murhenäytelmä paljastui. Elvis oli herrasmies, huolehti hyvin rouvistaan ja poikasistaan. Pikkusena pirpanana hän oli ihan riesaksi saakka auttamassa minua kanien ruokinnassa ja koppien siivouksessa. Elvis oli täydellinen kaikin puolin ja vielä komea kuin mikä. Kyllä sydäntä raastaa Elviksen menetys. Kakkoskukko Vanni, viime kesän poikia, opettelee nyt oleman suvun päämies. Tämän kesän nuoret kukot Remu ja Cisse kasvavat ja voivat hyvin. Remu erityisesti on päämies-ainesta, päästelee jo pikkusia töräyksiä, mutta ei vielä ahdistele äitiä tai tätejä….

Juhannuksen maita tehtiin heinätyöt. Noin 10 kg pikkupaaleja tuli yli oman tarpeen, niitä on kotona navetan vintillä sekä appivanhempien tiloissa. Eipähän tarvitse pihistellä eläinten ruokinnassa. Tosin sitä meillä ei harrastetakaan, vaan kaikkien mäellä asuvien tulee saada omalle lajilleen sopivaa ruokaa riittävät määrät. Kaikille eläinryhmille on tärkeää saada tarvitsemansa ravinteet lajilleen annettujen suositusten mukaisesti.

Meille muutti kesäkuulla kolme suomenlammaspässiä, Kingi, Köpi ja Ressu. He saivat nimensä olemuksiensa mukaan. Kingillä on komeat sarvet ja hän on selvästi porukan pomo. Köpi on porukan suurin ja Ressu taas pienin ruipelo. Pojat ovat ahertaneet jo yhden laitumen tyhjäksi, mikä ei ole ihme, koska he ovat ruokailutoimissa melkein koko ajan. Alkaa jo näkyä, ettei poikia ole nälkä vaivannut. Hyvä niin.

Pupusista osa on päässyt ulkotiloihin. Ensi kesälle on luvassa uusia ulkotiloja. Kanien osalta on suunnitteilla sukupolvenvaihdosta, joskin en voi missään nimessä luopua meidän vanhoista rouvista. Edelleen jatkuvien kinttuvaivojen vuoksi suunnittelen talveksi minimimäärää eläimiä. Heille se tietää enemmän aikaa ja huomiota päivittäin.

Mukavaa ja aurinkoista kesää kaikille!

Kesäkuun kuulumisia
Siirry sivun alkuun
shares