Kesäkuun kuulumisia

Kiitos jakamisesta!

Niin se vilahti kesäkuukin. Oudon talven jälkeen outo kesä. Ilmat olivat niin kuumat, ettei kaneja voinut laittaa ulkotiloihin ennen kuin kuun loppupuolella. Heinätyöt saatiin tehtyä heti juhannuksen jälkeen. Ilmat olivat siihen erittäin suotuisat. Nyt on taas eläimillä ihanan rapeaa mussutettavaa ensi talveksi.

Kissaherrat Alfred ja Jore huolehtivat tilan hiiritaloudesta edelleen tunnollisesti. Päivät kuluvat sisällä loikoilussa, yöt pääosin ulkona. Pojat ovat erittäin auttavaisia erityisesti kasvihuoneessa. Eräänä yönä, kun kurkistin ulos herrojen perään ulos, Alfred makasi isojen pässien Päkän ja Kundin kanssa laitumen aidan luona. Viime kesänä tapasin heidät samalla tavalla päiväsaikaan. :) Ystävyys ei katso kokoa tai rotua… :)

Kanilassa on ikuinen muutto menoillaan. Tekeillä tai oikeastaan vielä paljolti suunnitteluvaiheessa, on pässihuoneeseen uroskaneille oma huone, missä he saavat vuorotellen viettää päivän vapaana hypellen. Kaneja on touko-kesäkuulla lähtenyt uusiin koteihin ja saamieni tietojen mukaan he voivat hyvin ja ovat kotiutuneet hyvin. Kiitos kaikista ihanista kuvista kasvattiemme uusille omistajille. :)

Kesäkuun puolivälissä meille muuttivat suomenlammaspässipojat Rolle, Rille, Sven, Peku ja Antonio. Ihan ensimmäisenä he pääsivät parturiin ja manikyyriin isännän hellässä huomassa. Karanteenin jälkeen he ovat nyt ystävystyneet isojen pässiemme kanssa ja viettävät siestaa porukalla. Suomenlampaat ovat meillä kesäasukkaina, edelleenkin meidän juttu ovat puhtaat kainuunharmakset. Ensi talven toivelistalla on, että Kundi saisi meille perheenlisäystä uuhien kera. :)

Kanalassa varttuvat uutta verta parveemme tuovat Alhon kannan kanat ja kukot. Kukkopojat jo päästelevät hauskoja törähdyksiä ja joku jo pyrki kanaa polkemaankin. Vanha porukka otti heidät vastaan vähän nihkeän oloisesti, joten he ovat nyt toistaiseksi eri porukoissa. Meillä ei kiusata ketään ja se pitää.

Hyvinvointipalveluja ei nyt sitten tänä kesänä alkanut, mutta suunnitelmat eivät ole unohtuneet. Ne odottavat vain uutta tulemistaan ja ehkä vielä haluavat muotoutua meille sopivammiksi.

Korona-aika on tuonut muutoksia eläinmaailmaankin. Koska en aio enää ostaa uusia eläimiä sisätiloihin, on heidän terveytensä tärkeä, jotta voimme jatkaa toimintaamme. Tämän vuoksi en ole enää päästänyt eläintiloihin kuin omaa perhettä ja harkinnassa on jatko. Eläinsuojelu on myös heidän terveytensä suojelua.

Mukavaa kesän jatkoa kaikille seuraajillemme! :)

Kesäkuun kuulumisia
Siirry sivun alkuun
shares