Kesäkuun kuulumisia

Kiitos jakamisesta!

Kesä on siis tullut, ainakin allakan mukaan.  :) Ehkä se on eläinten puolesta parempikin, ettei ole ollut liian lämpimiä ilmoja. Sade ei mitä ilmeisemmin ole haitannut katrastamme. Ainakaan lampaiden työtä eli ruokailua ei sade haittaa. Olen joskus käynyt huutelemassa, että menisivät sateelta suojaan, mutta kehoitukset ovat menneet kuuroille korville… työn teko on jatkunut… Eli kaikki hyvin. Uskoakseni kaikille asukkaillemme kuuluu hyvää, ainakaan kukaan ei ole valittanut olojaan.

Alfred ja Jore elävät kissapojan elämää täysillä. Sisällä käydään vain nukkumassa ja syömässä, muuten moottoritie on kuuma, mentävä on… Kaikeksi onneksi herrat pysyvät omissa nurkissa, joten suurta pelkoa isommista ongelmista ei ole. Alfred oli taas satuttanut itsensä jossain, mutta toipui vammasta nopeasti. Kanat hieman kavahtavat erityisesti Joren lähestyessä, mutta rauha on säilynyt Niemenmäellä. Jopa pikku tipuset saavat taapertaa rauhassa. Alfred on muuten juuri nyt auttamassa minua tämän päivityksen teossa…. :)

Kanat ovat lisääntyneet. Lindalla ja Raksulla on kummallakin 6 tipusta. Raksu tipuineen seikkailee jo pihalla, mutta Linda vahtii lapsiaan vielä kovaäänisesti sisätiloissa. Valpuri-kana löytyi eräänä aamuna kuolleena, ikä painoi jo hänen harteitaan. Rasmus-kukolla oli ääni poissa vähän yli viikon, lienekö huudellut liikaa vieraisiin pöytiin…. Nyt Rasmuskin voi laulaa kukkokuorossa täysilläkun ääni on palannut.. :)

Kanit ovat myös lisääntyneet. Osa poikasista on muuttanut uuteen kotiin lemmikiksi. Ilolla olen voinut heitä luovuttaa, kun on ollut niin eläinystävällisiä ja mukavia ostajia. Mikä onkaan ihanampaa kun saada esimerkiksi videopätkä, jossa pikkupupuset kirmaavat iloisina vapaana uuden kotinsa pihamaalla… Angorakaneilla odottaa taas kohta turkin keritseminen. Mielenkiinnolla odotan ensimmäisten omien kasvattieni Pippurin ja Elviiran poikasia. Poikaset muuten syntyivät tänään. Pippuri on kasvanut isommaksi kuin isänsä ja on aivan älyttömän kiltti. Vaikka näissä kavereissa riittää työtä, eikä tuo rahavirta vielä ole kääntynyt kotiin päin (en tiedä kääntyykökään koskaan…), kyllä on onni saada seurata heidän elämäänsä. He kun ovat persoonia siinä kuin ihminenkin.

Pässipojat ovat loppukuulla rauhoittuneet pysymään omassa aitauksessaan. Nyt pitää koputtaa puuta, koska juuri eilen he muuttivat sille laitumelle, mistä on mukavin tulla päkättämään pihalle….Erityisesti Donald on hyvin innokas suuntaamaan muualle kun vain silmä välttää. Ruuan perässä heidän ei tarvitse mennä, sitä saavat kyllä varmasti tarpeeksi. Olisi mukava tietää, mikä vetää nuoren pässiherran parin tunnin sisällä kolme kertaa ulos aitauksesta, kun kuitenkaan hän ei pihasta minnekään lähde… Uuhet ja tyttökaritsat sekä jokunen pässipoika ovat rannan laitumella. Lähiviikkoina pitää pässikaritsat siirtää isompien pässien luokse, ettei pojat käy vahingossa äitejä, tätejä tai siskoja hännystelemään…

Heinä on kaadettu eilen. Tänään on tehty heinäseipäitä ja huomenna paalataan, jos kaikki menee hyvin. Eläinystäviemme vuoksi toivon, että ilma olisi hyvä, jotta he saavat hyvälaatuista heinää sitten ensi talvena.

Kaneja ja lampaita on edelleen joitakin myynnissä. Tipuja tulee myyntiin jossain vaiheessa kesää. Kanin lihaa saadaan myyntiin heinäkuulla, varauksia saa tehdä anja@niemenmaki.fi

Kesäkuun kuulumisia
Siirry sivun alkuun
shares