Lokakuun ja marraskuun kuulumisia

Kiitos jakamisesta!

Paljon on tapahtunut sitten syyskuun päivityksemme. Aika kuluu kuin siivillä, talviaikahan tässä on jo käsillä. Mitään ihmeellistä ei ole meillä tapahtunut, päivät soljuvat toisensa jälkeen samanlaisina. Eläimet voivat hyvin ja tuottavat iloa toisilleen sekä meille muille tilan asukkaille. Ilmat ovat viilentyneet, mutta en toivo kovin kylmiä ilmoja vielä tulevaksi. Angorakaneilla on jo patterilämmitys päällä, ainakin öisin. Heillä kun turkki ei tykkää kosteasta. Kylmää he kyllä kestävät silloin, kun turkki on pidempi. Muualla eläintiloissa on lämpö hyvin plussan puolella ilman lämmityksiäkin. Kovin kylmää ei toivota, jotta pysyy sähkölasku kohtuullisena.

Kissaherrat viihtyvät hieman aiempaa enemmän sisätiloissa. Alfred käy joka yö nukkumassa joitakin tunteja meidän keskellä, Jorkke tykkää nukkua sohvalla väljissä olosuhteissa. Aamuyöstä heillä on töihin lähtö, josta sitten aamupalalle palaavat säännöllisesti klo 6.30.

Kanilassa on porukka pienimmillään. Odottelemme jo kevättä ja uusia pikkusia pupupalleroita. Uroskanit saavat vielä viettää aikaa isossa kesähuoneessa siihen saakka, kunnes pakkaset tulevat. Sitten heillä on siirtyminen lämpimiin tiloihin, jossa jo kodit heitä odottavat.

Kanalassa on vaihtunut uusi sukupolvi. Vanhoja rouvia on vielä kahdeksan, muu porukka on uutta sukua, toki Alhon kantaa, koska olemme maatiaiskanan säilytysohjelmassa. Kivasti on porukka ollut, sopeutuivat hyvin uuteen tilanteeseen. Kanojen kanssa olikin tässä syksyllä ikävä tilanne kun kanahaukka yritti verottaa parveamme. Onneksi kerkesin hätiin ja Kerttu-kana säästyi parilla naarmulla sekä joidenkin höyhenien menetyksellä. Sen tilanteen jälkeen kanat ovat päässeet vain ulkohuoneisiinsa, pihalle menemme vasta ensi kesänä.

Lampaat ovat jo tovin olleet sisätiloissa. Turkit ovat keritty ja villojen pesu vaiheessa. Meillä on nyt sellainen kiva viipyvä lampaan tuoksu kylpyhuoneessa. Tuoksusta viis, se on haihtuvaa. Villoista saa kaikkea ihanaa, monen työvaiheen jälkeen tosin.

Toivottelemme koko poppoo mukavaa jatkoa kaikille sekä iloista Joulun odotusta!

Lokakuun ja marraskuun kuulumisia
Siirry sivun alkuun
shares