Lokakuun kuulumisia

Kiitos jakamisesta!

Talvi alkoikin nopeasti. Lumi tuli ja lumi meni lokakuun lopulla. Kylmä tuuli jäi ja se puhaltaa luihin ja ytimiin, eletään siis taas seuravaa kesää odotellessa.

Liityimme lokakuun alussa Green Care Finland Ry:n jäseniksi. Marraskuulla alkaa Green Care-koulutus. Ajatuksenani on alkaa tuottamaan mm. eläinavusteisia hyvinvointipalveluita, suunnitelmat ovat vielä vaiheessa ja siksi julkaisukelvottomia. Niemenmäen kodinhoitopalvelut ovat mennyttä elämää, koska polveni eivät ole kuntoutuneet sellaisiksi, että voisin niitä palveluita tuottaa. Lokakuun kohokohta olikin omasta näkökulmastani uuden työtilan saaminen pihapiiriin. Nyt se pursuaa käsityömateriaaleja, jotka vain odottavat työstämistä. Kunhan talven varusteluhommat, opiskelu ja angorakanien kerintä on tehty, voin alkaa viettämään siellä enemmän aikaa.

Niemenmäen karva- ja höyhenseurakunnalle kuuluu uskoakseni ihan vain hyvää, ainakaan kukaan ei ole kovin valittanut. Pässipoika Kundi vähän narahtelee kun siitä ohi mennään, mutta ei hänelläkään uskoakseni ole kovin huonosti asiat. Eläinten asumukset ovat taas talvikunnossa, talvivaloja on jo viritelty ja porukka pienimmillään.

Alfred ja Jore Kissala viihtyvät nyt enemmän sisätiloissa, yötkin kuluvat pääosin meidän sängyssä. Kumpikin herra makaa keskellä, joskus niin, että me makaamme itse vinossa kuin Pisan tornit ja herrat leveinä kuin Lohtaan rovastit. Hiirikavereita heillä on päivittäin, mikä on hyvä asia.

Kaneille olen tehnyt siirrettävät kulkusillat sekä angorahuoneeseen että kanilaan, jotta saavat vuorotellen hipsiä vapaana isommissa tiloissa. Vielä on tekemättä ovien eteen esteet, jottei satu sellaista vahinkoa, että pitäisi alkaa kania metsästämään pihapiiristä. Kaksi kertaa meillä on kani päässyt pihalle, kumpikaan ei kyllä kotipiiristä mihinkään lähtenyt. Turvallisuuden vuoksi on kuitenkin parempi, että vapaus on rajoitettua. :)

Kanat ovat vielä loppukuusta köpötelleet ulkona, mutta lumi ei oikein heitä innostanut, silloin kun sitä oli. Lumen lähtö ei auttanut tilannetta, kylmä ei kutsu meidän kanoja pihamaalle. Justiina muuten hoitaa vieläkin poikasiaan Rickyä, Martinia, Kerttua ja Kirppua, jotka ovat jo 3 kk ikäisiä. On aivan älyttömän suloista kun pikkuperhe menee porukassa yöpuulle vieriviereen. Yhtenä päivänä jäin seuraamaan kun poikaset sukivat äitiJustiinan höyheniä. :)

Lampaat ovat olleet vielä lokakuun ulkona. Sisäänmenoaika on jo kuitenkin käsillä. Pässiherra Päkä on viettänyt aikaa Ursulan, Sadun, Tarun, Neidin ja Marilynin kanssa, joten talvella on toivottavasti jokunen pieni päkättäjä ihailtavana.

Näiden kuulumisien kera toivotamme kaikille seuraajillemme mukavaa talven alkua!

Lokakuun kuulumisia
Siirry sivun alkuun
shares