Maaliskuun kuulumisia

Kiitos jakamisesta!

Niemenmäellä odotellaan kuumeisesti kesää. Tai ainakin emäntä odottaa..  :) Kyllähän se on eläimillekin mukavampaa asustella ulkona sitten kun ilmat lämpenevät. Kanat ovat saaneetkin olla jo jonkin aikaa päivisin ulkohuoneessaan ja ihmettelevät kovin, miksi ei heitä päästetä pihalle vapaaksi sieltä. Heillä onkin vielä odotettavaa, koska lintuinfluenssavaaran vuoksi he eivät saa olla vapaana ennen kesäkuun alkua.

Eläimet voivat hyvin. Lampaat ja kanit ovat lisääntyneet jonkin verran kevään aikana. Kanoilla olisi hautomishaluja, mutta heitä on vähän toppuuteltu eli varastettu munat alta. Pikkutipuja saa kyllä tulla, mutta on parempi odottaa lämpimämpiä ilmoja :). Kanalassa kukkopojilla on ollut pientä valtataistelua. Viime kesän kaninruokintakaverini Elvis on ollut porukan johtajana, mutta Eka ja Rasmus erityisesti yrittävät välillä kaapata vallan. Linda-kana aiheutti jokin aika sitten hämminkiä navetassa kun lennähti tervehdyskäynnille lampaiden ja kanien luokse. :) Pikkukaritsat ovat vauhdikkaita, heillä on juoksu- ja hyppykisoja pitkin päivää. Tuttipullokaritsat Neiti ja Kimi opettelevat syömään heinää, rehua ja kauraseosta, pulloruokinta on jo loppusuoralla.

Kissat ovat olleet erittäin touhukkaita. Joka päivä he tuovat näytille saaliitaan. Hiirivainajia viedään myös navettaan ja sen eteiseen lampaille ja kanoille näytille. Alfred on ottanut tavaksi juoda vettä tiskipöydällä lasista. Vesi on oltava samanlaisessa lasissa kuin mamillakin :) Jore on jo kissasairaalareissun jälkeen ollut jossain selittämättömässä  onnettomuudessa, jossa hänellä kipeytyi jalka. Kipeän jalan kanssa tuo kovan onnen kissa jäi vielä oven väliinkin. Nyt huono onni näyttäisi kääntyneen taas paremmaksi (koputan nyt puuta), herra porhaltaa mennä niin kuin ei koskaan olisi mitään vaivoja ollut.

Villalankoja emme ole vieläkään saaneet, kehräämössä on sattunut jokin sekaannus syksyllä kerittyjen villojemme kanssa. Odotellaan siis niitä. Kunhan villat vihdoin saadaan, aloitan koeluontoisesti värjäämään niitä luonnonväreillä. Värjättyjä lankoja tulee myös myyntiin, osan käytän omiin käsitöihini. Odottelemme myös lampaantaljoja muokkaamosta. Ne kaikki ovat jo varattuja. Taljoja on varattu jo seuraavastakin satsista, joten jos sellaista mielit, varaa ajoissa omasi.

Niemenmäellä on tällä hetkellä myynnissä elävinä kanoja, lampaita ja kaneja. Osa eläimistä myydään heti, osalla kaneista on luovutusikä parin viikon kuluttua ja tämän kevään karitsoilla parin kuukauden kuluttua. Kanin lihaa tulee myyntiin alkukesästä rajoitettu määrä. Varauksia on jo joitakin tullut ja niitä otetaan vastaan. Lihat myydään varausjärjestyksessä. Kysy lisää anja@niemenmaki.fi.

Maaliskuun kuulumisia
Siirry sivun alkuun
shares