Pupusten kuulumisia ja vähän muutakin

Kiitos jakamisesta!

iran-rippijuhlat-091

Leenulla on pesässään kaksi pulleata mustaa pupulasta. Iriksen pesässä on viisi pikkusta, yksi musta ja neljä harmaata.. kaikki pulleita palleroita. Heillä on jo silmät auki ja pyrkivät ajoittain tutustumaan kotiinsa pesän ympärilläkin. Kunhan pikkuset vähän kasvavat, laitan heistä kuvia tänne näkyville. Kaikki kanit ovat olleet jo tämän viikon sisätiloissa. Ulkona on jo sen verran viileää ja kova kylmä tuuli, etten halua heitä enää ulkona pitää. Kanit kyllä kuulemani mukaan kestäisivät kylmää, pakkasta ja luntakin, mutta en halua heitä niin kylmässä pitää.

Kanat touhuavat edelleen päivät ulkona. He kuopivat ahkerasti nurmikolla, pellolla, kasvimaalla ja lampaiden aitauksissa sekä köpöttelevät edestakaisin pihatiellä. Illan pimetessä he valuvat hiljalleen kanalaan omille paikoilleen. Kutoset Lilja, Esmeralda, Ritva, Kalle, Kille ja Reino puuhasivat juuri äsken tuossa ulko-oven edessä… Jore-kissalla ja Justiina-kanalla oli toissapäivänä pientä sanomista. Justiina härnäsi Jorea motkotuksella ja pienellä sulkia pöristelevällä uhoamisella. Jore loikki Justiinaa ja hänen kymmentä lastaan kohti… Tilanne kyllä rauhoittui itsestään, mutta kyllä niiden seurustelua on kiva seurata..

Lampaat seuraavat kiinnostuneina kanojen puuhia. Lampaiden suurin määkiminen parin-kolmen viikon takaisen aitausten vaihdon jälkeen on laantunut. Edelleen kuitenkin erityisesti ämpärien näkeminen kiihdyttää heidän mieliään… kauraa odotellessa. Pässipojat ovat lähipäivinä mitelleet voimiaan, kuka on voimakkain. Voi sitä päiden kuminaa kun päät paukkuvat yhteen. Lampaita odottaakin lähiaikoina kerintä ja navettaan muutto… Niistä sitten lisää toisella kertaa.

Pupusten kuulumisia ja vähän muutakin
Siirry sivun alkuun
shares