Syyskuun kuulumisia

Kiitos jakamisesta!

Niis se taas vilahti yksi kuukausi. Eläinmaailmassa voidaan hyvin, ei ainakaan kukaan ole valittanut. :)

Ilmat ovat viilenemässä, eka kuura oli maassa puolen kuun jälkeen. Onneksi vielä vähän lämpeni, ei meistä kukaan kovin kylmästä välitä. Joskin valinnan varaa ei ole, luonto antaa, mitä antaa.

Kissaherrat Alfred ja Jore viihtyvät suurimman osan öistä jo sisätiloissa, useimmiten meidän keskellä, Alfred ylempänä, Jore jalkopäässä. Vesisateet eivät poikia päivällä kovin haittaa, ihme kyllä.

Kanilassa on kolme uutta asukasta. Suurihopeapariskunta Hani ja Ville saivat kolme potraa poikasta. Kanien kesämökit ovat jo tyhjillään, kaikki asuvat jo sisätiloissa. Sisätiloissa on tehty syyshuoltoa talven varalle sekä kanilassa että angorahuoneessa. Tällä hetkellä saamme angoravillaa valkoisena, ruskeana, sinisenä ja mustista herroista harmaana.

Kanalassa on porukka vähentynyt. Komean edesmenneen kukkomme Elviksen poika Cisse H on ottanut haltuunsa parven ja pitää yllä järjestystä. Kyllä on ilo katsella, kun lopetan aamuhommani ja Cisse on johdattanut perheen kanalan ulkotilaan. Ei tarvitse enää huudella ja juoksennella ympäri pihaa kanojen perässä. Anni tosin joskus hipsuttelee vielä omilla teillään, mutta tulee aina kotiin kutsuttaessa. Kanalakin on jo vihdoin kalkittu, mutta työnjälki on jo piilossa. Elämä näkyy heti erityisesti seinillä. :)

Lampaat ovat vielä ulkona. Meille tuli kuun alussa vielä kaksi uutta suomenalammasherraa, Valtteri ja Kyösti. Kuten jo olen aiemmin maininnutkin suomenlampaat eivät jatka meillä sukua. Meillä syntyy vain kainuunharmaksia, toivottavasti myös ensi talvena. Kainuunharmasherra Päkä on muuttanut asumaan rannan pellolle Ursulan, Neidin, Satun, Tarun ja Marilynin kanssa. Ruoho ei enää kasva, joten lampaat saavat kaksi kertaa päivässä kuivaheinää. Kohta se on jo lampsuilla sisätiloihin muutto, tilat odottavat jo kalkittuna. Aidat ja pehkun alku puuttuvat, mutta niiden laittoon ei pitkää aikaa kulu, jos vaikka kuinka kiire tulee ilmojen kylmetessä.

Tilaamani työhuone ei vielä ole saapunut, sitä odottelen kovasti. Minulla on joitakin suunnitelmia hyvinvointipalveluiden tuottamiseksi, siksi ilmoittauduin marraskuulla alkavaan Green Care koulutukseen. Siis eteenpäin, sanoi mummo lumessa!

Mukavaa syksyä kaikille seuraajillemme!

Syyskuun kuulumisia
Siirry sivun alkuun
shares