Syyskuun kuulumisia

Kiitos jakamisesta!

Syksy on jo pitkällä. Ilmat ovat olleet suotuisat lampaille olla vielä laitumella, hyvä niin. Kohta on kuitenkin väistämättä aika, jolloin joudumme siirtymään sisätiloihin pitkäksi talviajaksi. Heinä pellolla ei enää halua kasvaa leikkuupituuteen, joten kanienkin tulee tottua kaupan herkkuihin. Taitaa olla muutoksen aikaa meillä kaikilla.

Kissaherrojen Alfredin ja Joren muutoksen aika kesästä talveen on jo alkanut, he viihtyvät entistä paremmin sisätiloissa, sekä päivä- että yöunilla. Viime yönäkin Alfred makasi selkäni takana pitkänä kuin patukka, meidän kanssa samansuuntaisesti kerrankin.. :) Myös ruoka maistuu heille entistä paremmin, pitäähän talven varalle saada vararavintoa turkin alle… :)

Syyskuu toi mukanaan yllätyksen. Uroskanien huoneen valmistuminen viivästyi, enkä raskinut jättää wienerherra Ollia yksin kesäasuntoonsa. Hän asusteli sisarensa Aurooran kanssa viikon liian pitkään ja tuloksena oli 6 pientä valloittavaa wienernakkipoikasta. Vahinko oli kyllä ihana vahinko, vaikka tarkoitus oli rauhoittaa talvi vain aikuisten kanien kasvatukselle.

Syyskuun alussa oli angorakanien kerintä ja heillä myös pieniä kodin muutostöitä. Olen tullut siihen tulokseen, että porukkaa eläintiloissa on hyvä olla vähän, jotta kaikilla on hyvää tilaa olla ja puuhailla.

Kanalassa on myös tulossa muutoksia talvea silmälläpitäen. Keväällä kuoriutuneet, parveen uutta verta tuovat tipuset, ovat jo komeaa nuorisoa, ja kilttejä kuin mitkä. He ovat myös niin uteliaita, että ihan naurattaa aina, kun heidän luonaan käy. Nyt siis pitäisi yhdistää vanha porukka nuorison kanssa ja arvelen, ettei se ole ihan ongelmatonta. Siitä kuulemme sitten ensi kuun päivityksessä.

Näillä mennään kohti talvea. Hyvinvointipalveluja ei nyt sitten vielä aloitettu, katsotaan asiaa keväämmällä uudestaan. Käsityöhommatkin ovat vielä suunnitteluasteella. Toivotaan, että jotain suunnitelmia saadaan toteutettuakin.

Mukavaa syksyä kaikille! :)

Syyskuun kuulumisia
Siirry sivun alkuun
shares