Tammikuun kuulumisia

Kiitos jakamisesta!

Aika kuluu aina vain kuin siivillä. Jonain kauniina aurinkoisena päivänä olisi kiva kun aika hetkeksi pysähtyisi vaikka kokonaan. Luonto on tänä talvena erityisen kaunis, lunta on paljon ja aurinkokin on aina välillä paistanut.  Meillä on lunta 60-70 cm paikasta riippuen. On ollut mukava, kun ei ole ollut paljon kovia pakkasia. Lämmitystä pidämme kaneilla sen verran, että lämpö pysyy mukavasti plussan puolella aina. Kanoilla oli lämpölevy juoma-astialla noin viikon verran, nyt sitä ei taas ole tarvittu kun pakkaset hellittivät. Eläinmäärä on pienimmillään sitten eläintenpidon aloituksen. Nyt ainakin kaikki saavat enemmän huomiota. Pieni on kaunista, siihen tulokseen olen tullut.

Kissaherrat Alfred ja Jore puuhailevat ahkerina, välillä suoraan sanottuna liiankin ahkerina. Juuri pari päivää sitten Alfredilla oli buumi päästä kanien koppeihin puuhailemaan. Hän menee aina ensin koppiin makuulle, kierii oljissa ja heinissä, sitten haistellaan kavereita ja kaverit haistelee häntä. Se on kyllä mukava, kun ei ole riitoja ollut, vaan jutustelu on hyvin sopuisaa. Joku kanipojista aiemmin luuli kyllä Alfredia tyttökaniksi ja hyppäsi selkään, tai yritti sitä. Alfred lähti siitä tilanteesta hyvin nopeasti…  Jore ei ole pitkään aikaan yrittänyt kanikoppeihin, eikä hän muitakaan eläimiä pitkästi jututa, ainakaan minun nähteni.  Pojat ovatkin hyvin erilaiset vaikka veljekset ovatkin. Eihän me ihmisetkään olla samanlaisia. :)

Kaikille eläimille kuuluu luullakseni hyvää. Ainakin heillä ihmisen näkökulmasta on asiat hyvin, eikä kukaan ole valittanut olevansa tyytymätön. Kainuunharmasneiti  Neiti se välillä huutelee perään, mutta olen ymmärtänyt, että hän haluaisi vaan vielä lisää evästä tarjolle, vaikka ruokapöytä jo täynnä olisikin… Neiti on uuhistamme pulskin, ja jollain tavoin myös kaunein. :)

Odottelemme kaneille poikasia ja lampaille karitsoja helmikuun loppupuolella. Angorakaneja on jo jonkin verran kyseltykin. Myös karitsoille on jo ollut neuvotteluja uusista kodeista. Kanoillekin saa tipusia tulla keväämmällä, sitten kun on lämpimämpää ja saamme pikkuset lämpölampun alle navetan puolelle.

Viikoittaisia kuulumisiamme voit lukea Niemenmäen Facebook-sivuilta. Sinnekään en ole kovin ahkerasti nykyään kirjoitellut, mutta kuvia olen ladannut entiseen tahtiin.

Kodinhoitopalvelut ovat tauolla edelleen toistaiseksi.

Mukavaa kevään odotusta kaikille! :)

Tammikuun kuulumisia
Siirry sivun alkuun
shares