Toukokuun kuulumisia

Kiitos jakamisesta!

Kesä lähestyy, ihanaa. Turkkikavereiden puolesta pitää toivoa sopivaa lämpöä, jottei takki päällä tule liian kuuma. Angorakaneista osa on jo keritty. Lampaat ovat kaikki päässeet turkeistaan eroon. Villaa on siis erilaisiin käyttötarkoituksiin, mutta uskokaa tai älkää, aikaa työstämiseen ei oikein ole vaikka ideoita olisi kuinka paljon.

Kissaherrat Alfred ja Jore hoitavat hyvin hiiritaloutta. Ikäväkseni heidän mukaansa tarttuu myös punkkeja, vaikka punkkihäätö onkin hoidettu asianmukaisesti. Muuten herrat voivat hyvin, päivät nukutaan ja yöt tehdään töitä. :)

Angorakanien ja wienerkanien poikaset kasvavat, samoin suurihopea-wienerkani-risteytyspoikaset sekä talven ainut karitsamme herra Kundi. Kundi on äidin ja tätiensä kanssa rannan laitumella. Pihalaitumella ovat herra pässit. Päkä ja Schumi ovat ottaneet mittaa toisistaan ihan päät veressä. Onneksi sopu on jo tullut, ettei tarvitse sydän kylmänä katsella ja kuunnella sitä tappelunujakkaa.

Kanamaailmassa odoteltiin kovin pihalle pääsyä, joka koitti 1.6. Neljä tipua on toistaiseksi ilmestynyt maailmaan, hautomisintoa ei oikein nyt näytä olevan. Yksi munasatsi meni pieleen, hautoja lintsasi ja kotoa poissa ollessamme joku kanoista rikkoi munat. Aika ikävää puuhaa moinen. Munien syöjäksi paljastui Linda, joka yritti opettaa tapaa myös tipuilleen. Siispä Linda siirrettiin taivaalliseen kanakuoroon, jotta tavat pysyisivät lapsilla parempina. Toinen emo Justiina huolehtii hyvin poikasista, vaikka aluksi näytti, että hän on vapaamatkustajaäiti ja Linda hoitaa lasten kasvatuksen.

Kyllä eläinmaailmassa tapahtuu kaikkea kummallista. Esimerkkinä tuo kanojen pahatapaisuus, mutta on hyviäkin esimerkkejä. Suurihopeaherra Ville osoitti viisautensa näyttämällä pojanpojalleni miten kani juo juoma-automaatista ja tuomalla ruokakuppinsa kun pyysin sitä. Tai en hän tuonut kuppia, hän heitti sen minulle, otti hampaisiinsa ja viskasi kohti… :)

Kaneja olisi vielä myynnissä, angorakaneja, wienerkaneja sekä risteytyskaneja. He kaikki ovat iloisia luppanoita ja pehmeitä kuin pumpuli. Jos kiinnostuit, laita viestiä yv tai nettisivun yhteydenottokaavakkeen kautta.

Mukavaa kesää kaikille! :)

 

Toukokuun kuulumisia
Siirry sivun alkuun
shares