Toukokuun kuulumisia

Kiitos jakamisesta!

Niis se toukokuukin vilahti. Kesä on jo ovella, jollei jo saapunut. Ilmat ovat lämmenneet, luonto vihreä ja heinä kasvaa vauhdilla. Voikukkaa on saatu jo kaneille ja lampaat ovat laitumella.

Alfred ja Jore Kissalla nauttivat lämpimistä ilmoista. Osa yöstä ollaan saalistamassa, päivällä nukutaan sisällä, heinäpaaleissa tai jossain muussa ihanan viileässä paikassa.

Angorakanit on taas keritty ja kolmosien kotia laajennettu. Suurihopeapoikasista osa on jo muuttanut uusiin koteihin. Kanilassa on aloitettu kesä, ainakin voikukkaa, heinää ja horsmaa herkutellaan päivittäin. Voi sitä iloa ja ihanaa rouskutusta kun iltapäivän heinäherkut saapuvat.. :)

Kanalassa Anni aloitti haudonnan, mutta täti Rouva varasti munat, eikä päästä Annia enää takaisin hautomaan. Meteli on välillä kova, kun asiasta keskustellaan kanojen kielellä. Pikkuset Alhot, uudet tipuset, ovat kasvaneet kovin ja muuttaneet kanalaan omaan huoneeseen. Erityisesti kukkopoika Antero on iloinen käynneistäni, hän on ensimmäisenä nokkimassa kättä, että olisikohan mamilla jotain tarjolla… :)

Lampaat ovat laitumella, ilmeisen tyytyväisinä vapaisiin oloihinsa. Turkit on keritty ja villat odottavat pesua. Pässit viettävät päivät pääosin kopissaan ja liikuskelevat yöaikaan. Uuhet taasen makoilevat heinäpöydän äärellä aurinkoisessa rinteessä tai kopissaan vaihdellen paikkaa mielensä mukaan.

Kesä on saapunut Niemenmäelle. Isäntä on koonnut kasvihuoneen, josta sitten kesällä saadaan ainakin tomaattia, sipulia ja muuta hyvää. Nurmikko kasvaa kovalla vauhdilla, sitä saa leikata nyt kaksi kertaa viikossa, jos mielii pitää pihan siistinä.

Aurinkoista ja mukavaa kesää kaikille seuraajillemme! :)

Toukokuun kuulumisia
Siirry sivun alkuun
shares