Toukokuun kuulumisia

Kiitos jakamisesta!

Toukokuulla alkoi olla jo toiveita kesän saapumisesta. Heinä pelloilla alkoi kasvaa ja pihalla aloitettiin nurmikonleikkuu. Tuntuikin, että katsoi minne vain, löytyi uusia kohteita piha- ja puutarhatöille. Myös kasvihuonetta aloimme suunnitella kesäkäyttöön.

Kissat ovat hoikistuneet kesäkuntoon. Päivällä nukutaan sisällä talossa, navetan vintillä tai puimalan alakerrassa. Uusi päiväunipaikka on myös löytynyt, pihan kukkapenkki, jossa on mukava loikoa viileässä. Ekat punkitkin jo saapuivat vierailulle kissojen matkassa, joskin matkansa päätepisteeseen.

Angorakanit pääsivät parturiin, jotta kesällä heillä ei olisi niin kuuma. Tosin onneksi eläintiloissa on viileämpää kuin ulkona. Wienerherroille Renzo ja Olli alkoi kesähuoneen kunnostus eli kunnon siivous katosta lattiaan ja kalusteiden pesu. Voikukkaa ja horsmaa alkoi saada, mikä innosti kovin meidän herkkusuita.

Kanat odottivat jo pihalle pääsyä. Aamuisin he olivat porukalla ulkotilojensa ovella odottelemassa, mutta pihalle meno on vasta 1.6. Ruokaviraston ohjeiden mukaisesti. Kukkopojilla on ollut pientä kevätnahinaa, mutta ei mitään suurempaa riitaa. Tämä nykyinen parvi on hyvin sopuisa ja rauhallinen pienistä meteleistä huolimatta. Aloitin hissukseen jo kanalan pehkun tyhjennyksen, jotta saadaan uusi pehku ajallaan tulemaan. Myös kalkitus ja muu perusteellisempi siivous ovat tarpeen joka kesä, sen verran kakkia kanat tuottavat seiniä myöten….

Lampaat pääsivät toukokuulla myös parturiin ja manikyyriin. Laitumelle pääsy taisi olla toukokuun kohokohta kaikilla. Laitumelle pääsyä hidasti heinän kasvun hitaus alkukuulla. Ihan juuri ennen laitumelle pääsyä piti tehdä muutoksia lampolassa. Eräänä aamuna kun menin eläintiloihin, löysin Callen, pässikaritsan, pyrkimässä tätinsä selkään. No, eihän se käy päinsä. Mutta on se vaan ihmeellistä, Calle söi vielä äitin tissiä ja sitten oli jo lisääntymishaluja. Calle siis muutti saman tien isän ja sedän kanssa samaan boksiin.

Toukokuu, kuten muutkin kuukaudet tuli ja meni. Täällä maalla elämä soljuu suhteellisen samanlaisena päivästä toiseen. Mukavaa ja antoisaa kesää toivotamme kaikille seuraajillemme! :)

Toukokuun kuulumisia
Siirry sivun alkuun
shares