Toukokuun kuulumisia

Kiitos jakamisesta!

Tämän vuoden toukokuu osoittautui kaikkien aikojen aurinkoisemmaksi ja lämpimämmäksi toukokuuksi sitten aikojen. Ei voi muuta sanoa kuin ihmetellä ja ihastella. Eläintenhoito on toukokuulla ollut kokonaan Jounin vastuulla, minulla vaihdettiin polveen varaosa ja liikkuminen on ollut perin hankalaa. Mutta inhoista asioista ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin eroon pääsy eli etteenpäin, sanoi mummo lumessa. :)

Kissaherrat Alfred ja Jore ovat huumautuneita lämpimistä ilmoista. Päivät nukutaan sisällä tai etupihalla kukkapenkissä ja yöt metsästetään. Noin joka toinen tai joka kolmas yö Alfred nukkuu meidän välissä omalla tyynyllään suurimman osan yöstä. Tuolloin Jore on makkarin lipaston päällä osan ajasta ja osan meidän välissä pitkällään kuin lohtaan rovasti. Puoli neljältä aamusta viimeistään kutsuu taas ulkoilma… Kovasti ovat herrat laihtuneet kun ei oikein malttaisi käydä säännöllisesti ruokailemassa. Onneksi turkit ovat hyvässä kunnossa eli ei ilmeisestikään mitään ravintoaineiden puutosta heillä ole. :)

Kaneille on toukokuulla tullut poikasia. Angoraäidit Beatrice ja Zen ovat saaneet perheenlisäystä, samoin sininen wienerneitokainen Sypä ja suurihopeaneito Hani. Wienerlapsia vielä odotellaan, Veera on kyllä jo valmistautunut asiaan ja tehnyt lapsilleen pesän valmiiksi. Pikkuangorat Palle, Reino, Anni ja Kalle ovat keritty ekan kerran. Siinä vasta porukka, ovat niin iloisia ja touhukkaita että. Angorakaneistamme Saimi, Siiri ja Elsa muuttivat vappuna Turenkiin Kiipula Gardensin kesäpihalle. Jatkossa heidän villansa käytetään Kiipulassa opiskelijoiden käsityömateriaalina. Ruokavalikoima tulee heillä olemaan hyvä, ei taida olla puutetta herkuista, Kiipulassa kun kasvatetaan erilaisia vihanneksia. Myös muut angorakanimme ja liharotuiset kanit ovat päässeet hyviin koteihin. On mukava tietää, että kasvatit saavat hyvän elämän uudessa kodissaan. Sen verran vielä pitää kertoa, että ensimmäinen valkoinen angoratyttömme Lumikki on saanut viime viikolla poikasia uudessa kodissaan. Myös viimeinen musta neitomme Esteri on saanut poikasia uudessa kodissaan.

Kanoilla on haudontainto on- ja off- säätimien varassa. Elli jatkoi Lindan jättämin munien hautomista. Munista kuoriutui kaksi tipua, joista toinen kuoli ekana yönä. Nyt on sitten yksi tipu, joka elää kanaporukassa siinä missä muutkin. Elli kun päätti, ettei olekaan enää äiti ja jatkoi munimistaan… Ropo on hautonut jo viikkoja.  Hänellä munat vaihtuvat alla, alkuperäisistä ei tullut mitään, nyt odotellaan tuleeko uudemmista.  Siellä on nyt pari muutakin pörhistelijää, joten ans nähä, onko meillä tipuja tänä kesänä vai ei. :)

Lampaat pääsivät ulos äitienpäivänä. Tällä kertaa porukkaa on 1/3 viime kesäisestä. Pässeillä Schumilla ja Päkällä on ruhtinaalliset ruokavarastot, heillä on käytössään kaksi peltoa, joten nälkä ei heillä pääse yllättämään. Uuhien laidun on taas rannassa. Sielläkin on puolta pienempi porukka kuin viime kesänä, joten ruoka ei kyllä pääse loppumaan. Kissaherrat käyvät muuten lampaiden luona kylässä ihan samalla tavalla kuin talvella navetallakin.

Mukavaa ja aurinkoista alkanutta kesää kaikille!

ps. Tällä hetkellä myynnissä on kolme vuoden ikäistä kainuunharmasuuhta, kolme alhon maatiaisnuorikkoa sekä jokunen eri-ikäinen angorakani väreissä sininen ja yksi valkoinen. Kysy lisää anja@niemenmaki.fi

Toukokuun kuulumisia
Siirry sivun alkuun
shares