Viikon äänet Niemenmäellä

Kiitos jakamisesta!

iran-rippijuhlat-126

Viikon äänet- kilpailun Niemenmäellä ovat ylivoimaisesti voittaneet lampaat. Teimme keskiviikkona muutoksia lammaskatraaseen. Äidit Tellu, Jenssu, Ursula ja Pimu vietiin isä-Nuutin luokse pihan etupuolen aitaukseen ja pässipojat Putin, Oscar, Piki, Manne, Lare, Patu ja Rudolf erotettiin isästään talon sivulla olevaan aitaukseen. Järven rannan pellolle jäivät tyttäret Alexandra, Auroora, Doris ja Sissi. Aitauksessa ovat myös Ulpukka, Kaarnikka sekä Mira karitsoidensa Frans-Pojan ja Anastasian kanssa.

Loppuviikon ajan ovat lammasäidit aloittaneet määkinän heti, kun talon ovi aukeaa. Määkinä jatkuu aina jonkin aikaa, siihen ei auta ruokkiminen tai puhe, vaan se loppuu rapsutuksen ajaksi tai kun ihmisiä ei ole näkyvissä. Heti kun ihmisiä tulee näkyviin, määkinä jatkuu. Pitää toivoa, että tilanne rauhoittuu nopeasti, jotta rauha palaa mäelle. Myös kukkopojat ovat alkaneet pitämään kovaa ääntä. He ovat äänessä jo klo 4 aamulla, kun kissat pyytävät ulospääsyä. Päivällä heillä on hiljaisempi aika, joskin välillä alkaa kova meteli, milloin mistäkin syystä. Myös kanat motkottavat välillä kovin, erityisesti silloin, kun tappelevat munintalokeroista. Lokeroita on 5 ja tällä hetkellä on 8 munijaa, joten ongelma on vain se, että kaikki haluavat samoihin koppeihin samaan aikaan…

Kanit sen sijaan eivät metelöi. He vain ihmettelevät metelöiviä asuinkumppaneitaan. Ulla ja Iris pääsivät tänään uuteen kanilaan omiin “asuntoihinsa”. Pentti ei tuntunut heitä kovin ikävöivän, vaan söi mehevää porkkanaa tyytyväisenä. Porkkanaa ja omenaa on nyt paljon, kaneilla on juhla-aika meneillään. Mehevät voikukat ovat tältä kesältä mennyttä aikaa, on kiva, että on jotain muuta hyvää tarjota tilalle. Ennen kaupan omenoita ja porkkanoita pitää hiljalleen vähentää herkkusatseja, jottei pupusten vatsat mene sekaisin. Ruokavalion muutokset on tehtävä hissukseen muillekin ystäväisillemme, he kun ovat kaikki herkkävatsaisia olentoja.

Viikon äänet Niemenmäellä
Siirry sivun alkuun
shares